Який хімічний склад молока

Авторadmin

Який хімічний склад молока

При цьому молоко на 87,25 % складається з води, на 3,2 % з білків, 3,75 % – жирів, 4,9 % – лактози і на 0,8 % з золи. Жир молока засвоюється організмом людини на 96-97 %. До його складу входить більше 20 жирних кислот, в тому числі і незамінні.1 квіт. 2020 р.

До складу молока входять понад сто компонентів, основні з яких такі: вода, білки (казеїн, сироваточні білки), лактоза, мінеральні речовини (в тому числі і мікроелементи), гормони, вітаміни, ферменти, антитіла (IgA). Деякі компоненти (казеїн, лактоза) не трапляються в інших продуктах харчування.

З фізико-хімічних позицій молоко є складною полідисперсною системою, в якій дисперсним середовищем є вода, а дисперсною фазою — речовини, що знаходяться в молекулярному, колоїдному та емульсійному стані. Молоко – це продукт нормальної секреції молочної залози.

Професор. Молоко – біологічна рідина складного хімічного складу. Основні частини молока – це вода (в середньому – 87,5 %) і суха речовина (12,5 %). Вода є якби плазмою молока, в якій розподілена суха речовина, що утворює колоїдну систему.

Білки молока. Найбільш цінними у біологічному відношенні є білкові речовини — казеїн, альбумін і глобулін, вміст яких у коров'ячому молоці становить від 2,8 до 3,8 %, в середньому близько 3,3 %, в тому числі казеїну — 82 %, альбуміну — 12 % і глобуліну — 6 % від загальної кількості білків молока.

Основні корисні властивості молока: Зміцнює зуби та кістки. 200 г молока дає 30% добової норми кальцію. Продукт також містить калій, магній та вітамін D, які сприяють засвоєнню кальцію, зміцненню та мінералізації кісткової тканини. Підтримує здоров'я м'язів.





Хімічний склад і властивості молока кіз близький до складу і властивостей коров’ячого. Воно відрізняється лише вищою кількістю білка , жиру і кальцію ; містить чимало каротину , тому має …

Про автора

admin administrator