Який обсяг масла у двигуні Ваз 2109

Авторadmin

Який обсяг масла у двигуні Ваз 2109

Як часто міняти масло в двигуні У легкових автомобілях виробники радять проводити заміну масла в двигуні на 10-15 тисяч кілометрів пробігу. При цьому, не залежно від пройденої автомобілем відстані, масло необхідно міняти мінімум раз на рік, навіть якщо машина взагалі не використовувалася.

Правильним вважається рівень, який знаходиться між контрольними мітками позначеними словами min і max, мінімум і максимум відповідно. Якщо рівень масла нижче позначки мінімум min, необхідно долити масло в двигун.

Згідно з вимогами автовиробників, рівень масла в двигуні повинен бути на 3/4 від позначки мінімум.

Чи можна змішувати масла різних виробників? Категоричної заборони на змішування масел різних виробників немає. Але, фахівці не рекомендують проводити такі маніпуляції, адже пакети присадок і плинність у мастильних рідин різний, і до чого призведе такий експеримент визначити вкрай складно.

при оптимальному рівні масляна мітка буде між маркуваннями «min» і «max». Якщо масляна мітка нижче за мітку «min», то масла занадто мало, якщо вище «max» – то занадто багато; перевірити, у якому стані перебуває технічна рідина. Не повинно бути слідів емульсії.





Власники ВАЗ-2109 заливають в двигун 3,5 літра олії, проте краще купувати 4-літрову каністру. У цьому випадку після заливки залишиться ще трохи рідини, яку можна витратити поступово. наприклад, доливати маслочерез кожні 100-200 кілометрів. Щоб перевірити, чи потрібно доливати масло, …

Про автора

admin administrator