Якої температури молоко у корови

Авторadmin

Якої температури молоко у корови

При нагріванні молока до температури 70-75 °С випадає в осад, а при температурі 85—100 °С — виділяється повністю.

Найкраща температура молока для годування 37 °C.

Комфортною температурною зоною для корів с діапазон -13… +25 С. Понад +25 С (а за даними деяких авторів, і +20 'С) — для тварини це вже стрес.

Середня жирність коров'ячого молока становить 3,7 грама жиру на 100 грамів молока (3,7%), а козячого близько 4,5%. Жирність молока самки віслюка становить всього 1.4%, а самка дельфіна має молоко з жирністю понад 45%. Жирність грудного молока жінки – 3,8%, що майже відповідає жирності коров'ячого молока.

На грудень-лютий місяці припадає оптимальний період отелення корів. Через годину після отелення корові обов'язково дають відро теплої підсолодженої води з розрахунку (0,4 – 0,5 кг цукру) та 2-3 кг доброякісного сіна висівки. На повний раціон переводять корів на 8–14 день після отелення і розпочинають їхнє роздоювання.

Питне молоко повинне мати температуру 4…6 0С, вершки – не вище 6 0С, кисломолочні напої – не вище 8 0С, сир – 6…80С, сметана – 5…80С і т. д. Охолодження необхідно також при виготовленні закваски, вершкового масла та сиру.





У кожної породистої корови є схильність до того, скільки вона дає молока. Це також впливає на смак молока: 1. Підвищена продуктивність – 4-5 тисяч кг за рік дають тільки кілька коров’ячих порід. Яскраві представники – червона степова і чорна строката породи. Жирність їх молока дещо знижена – …

Про автора

admin administrator