Заливний пиріг з куркою на кефірі

Авторadmin

Заливний пиріг з куркою на кефірі

Не доведеться бруднити руки: ідеальне заливне тісто для пирога + рецепти з начинкою

Вдалий рецепт пишного заливного пирога на кефірі або воді, який виходить у всіх – читайте в матеріалі УНІАН.

Заливний пиріг – смачне і ситне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Такий пиріг дуже виручає, якщо вам не хочеться возитися з тестом і бруднити руки. УНІАН розповість, як зробити заливний пиріг на кефірі або воді з різними начинками.

Заливний пиріг з капустою – улюблений рецепт

  • капуста – 500 гр;
  • зелена цибуля і петрушка;
  • сіль, перець;
  • яйця – 4 шт;
  • сметана – 200 гр;
  • борошно – 200 гр;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • рослинне масло.

Капусту вимити, нашаткувати, викласти в ємність і залити окропом на 10 хвилин. Злити рідину, додати подрібнену зелень, сіль і перемішати. В окремій ємності збити яйця, додати сметану і сіль. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати в яєчну масу. Перемішати до однорідної консистенції, з’єднати з капустою і зеленню. Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто, випікати пиріг 30-40 хвилин при 200 °C.

Заливний пиріг – рецепт на кефірі з куркою

  • куряче філе – 800 гр;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • рослинна олія;
  • зелена цибуля, петрушка;
  • сіль, перець;
  • яйця – 2 шт;
  • кефір – 500 мл;
  • борошно – 320 гр;
  • цукор – 1 ч. л;
  • сода – 0.5 ч. л.

Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Філе нарізати шматочками, викласти до цибулі, готувати 15 хвилин. Зняти з вогню, додати подрібнену зелень і сіль, перемішати.

Збити яйця, додати кефір, ретельно збити масу. В окремій ємності з’єднати просіяне борошно, соду, цукор, 0.5 ч.л солі, всипати це все в яєчно-кефірну масу і перемішати. Влити 2 ст.л рослинного масла і знову перемішати.

Пиріг на кефірі з куркою

Ніжний та водночас ситний заливний пиріг з куркою на кефірі стане чудовим сніданком, перекусом впродовж дня чи цікавою стравою для святкового частування. Рецепт простий, не вимагає багато часу чи кулінарних вмінь, а результат порадує смаком.

Які продукти необхідні для пирога

Щоб заливний пиріг з куркою вийшов якнайкраще, варто дотримуватись пропорцій інгредієнтів. Для тіста знадобиться:

  • кефір – 400 г;
  • борошно – 150 г пшеничного + 100 г цільнозернового або вівсяного;
  • яйця – 3 шт;
  • сода – 1 ч. л;
  • сіль – чайну ложку.

Для начинки треба підготувати:

  • 300 г курячої груднини;
  • 2 середні морквини;
  • пучок зеленої цибулі;
  • твердий сир – 100 г.

Сіль, перець та рослинна олія для смаження додаються апріорі. Також знадобиться кунжут для декору на верх тіста.

Особливості начинки

Для соковитості в начинку треба додати багато цибулі. Але спочатку необхідно добре промити грудинку, обсушити, порізати невеликим кубиками, приправити сіллю, перцем на смак, влити на пательню трохи рослинної олії та на повільному вогні обсмажувати м’ясо до напівготовності.

  • забрати курку з пательні;
  • почистити моркву, натерти на великій тертушці;
  • кинути на пательню, де обсмажувалось м’ясо, і посмажити на повільному вогні до м’якості.

Цибулю нарізати дрібно, сир натерти. У м’ясо додати цибулю, перемішати та розділити навпіл. В одну половину додати моркву, в іншу – сир. Можливий варіант з попереднім відварюванням курки, замість обсмажування.

Приготування тіста для пирога

Від якості тіста залежить, яким вийде пиріг на кефірі з куркою, тому до його приготування треба поставитись дуже відповідально. Алгоритм дій наступний:

  • у миску влити весь кефір;
  • додати 0.75 чайної ложки соди, розмішати ложкою, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочною рідиною;
  • в окремій посудині збити трохи яйця, щоб стали однорідними, та влити в кефір;
  • посолити;
  • додати обидва види борошна;

Вінчиком добре розмішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Густина тіста має бути, як на панкейки. Можна обрати лише борошно одного виду, але подвійне поєднання зробить структуру тіста більш пухкою та смачнішою.

Формування пирога

Щоб заливний пиріг з куркою і сиром вийшов шаруватим та мав кращий вигляд на зрізі, варто зробити його двошаровим. Для цього треба:

  • розділити тісто на три рівні частини;
  • взяти металеву або силіконову форму для випічки, краще круглої форми з високими бортами;
  • змастити форму олією або застелити пергаментом, щоб краї виступали за форму;
  • вилити третину тіста, рівномірно розподілити;
  • викласти курячо-морквяну начинку, розділити рівно;
  • залити наступною третиною тіста, розрівняти;
  • викласти шар з курки та сиру;
  • залити зверху залишком тіста та присипати для краси кунжутом.

Ставити пиріг з куркою на кефірі треба в попередньо розігріту духову шафу, виставити температуру 180 0 і випікати впродовж 40-45 хв. Якщо для випікання використовується мультиварка з режимом «Випічка», процес приготування може тривати 1 годину.

Вживати страву можна в гарячому та холодному вигляді. Якщо зробити овочевий салат, пиріг стане чудовим обідом.

Заливний пиріг на кефірі

Пиріг з м’ясом – це чудовий варіант закуски, яка є поживною, смачною, ароматною та швидкою у приготуванні. Саме тому ви легко можете приготувати його як на сніданок, так і для сімейної вечері або навіть якщо до вас спонтанно завітали гості.

Щоб приготувати страву, вам не знадобляться якісь складні продукти чи делікатеси. Навпаки, до складу цієї випічки входять абсолютно прості та доступні компоненти, зокрема, борошно, кефір, соді, сіль та, звичайно, м’ясо або м’ясний фарш.

На першому етапі нам потрібно буде змішати кефір та соду, щоб остання вступила в дію, суміш залишимо приблизно на 10 хвилин.

У цей час приготуємо начинку, тобто м’ясний фарш змішаємо із сіллю та перцем або іншими спеціями.

Потім замісимо тісто і сформуємо наш пиріг у формочці. Випікати таку закуску потрібно приблизно 40 хвилин.

Інгредієнти

Кефір 250 мл.
Сода 0,5 ч. л.
Сіль За смаком
Яйця 2 шт.
Пшеничне борошно 150 г.
Фарш свинячий 300 г.
Цибуля 2 шт.
Перець чорний мелений За смаком

Приготування

Отже, на першому етапі приготування ми у глибоку миску виливаємо увесь кефір. Сюди додаємо пів чайної ложечки соди. Перемішуємо суміш кухонним віничком і відставляємо миску в сторону на 10 хвилин, щоб сода активізувалася.

У цей час приготуємо начинку. Для цього нам знадобиться фарш. Його ми можемо зробити самостійно, а можемо й придбати в магазині. Солимо його та перчимо, за бажанням додаємо улюблені спеції.

Тепер продовжуємо роботу з тістом. Зокрема, в кефір вибиваємо яйця, сиплемо маленьку дрібку солі. Усе гарненько перемішуємо віничком.

Борошно просіюємо через сито. Додаємо поступово його в яєчну масу. Замішуємо однорідне тісто.

Форму для випічки змащуємо олією. Виливаємо сюди приблизно половину тіста.

На наступному етапі варто викласти м’ясну начинку. Тут ви можете включити фантазію і виложувати м’ясо у такому вигляді, який бажаєте. Головне, щоб страва мала естетичний вигляд після випікання.

На м’ясо виливаємо решту тіста. Сформований пиріг відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо впродовж 40 хвилин.

У цей час миємо та обсушуємо кріп. Подрібнюємо його.

Коли пиріг спікся, дістаємо його з духовки і присипаємо подрібненою зеленню.

Про автора

admin administrator