Зміст:
- 1 Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- 2 10 кращих салатів з квасолею: ситно, смачно і корисно
- 2.1 10 простих салатів з квасолею: рецепти
- 2.1.1 Салат з квасолею, ковбасою, кукурудзою і помідорами
- 2.1.2 Салат з квасолею, маринованими грибами і яйцями
- 2.1.3 Салат з квасолею і тунцем
- 2.1.4 Салат з квасолею, куркою, кукурудзою і пекінською капустою
- 2.1.5 Салат з квасолею, буряком і маринованими огірками
- 2.1.6 Салат з квасолею, шинкою, огірком і яйцями
- 2.1.7 Салат з квасолею, яловичиною, перцем і волоськими горіхами
- 2.1.8 Салат з крабовими паличками, яйцями і квасолею
- 2.1.9 Овочевий салат з квасолею і корейською морквою
- 2.1.10 Салат з квасолею, куркою, помідорами, сиром і сухариками
- 2.1 10 простих салатів з квасолею: рецепти
Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
Різноманітні салати з моркви користуються особливою популярністю в зимовий період, коли інші овочі або дуже дорогі, або практично позбавлені смаку. Існує безліч рецептів вдалих закусок з обговорюваного продукту і кращі з них опубліковані далі.
Класичний салат — морква по-корейськи
Склад продуктів: півкіло моркви і стільки ж цибулі, 90 мл рафінованої олії, велика ложка цукру-піску, 3-6 часникових зубчиків, ч. л. оцтової есенції, червоний гострий перчик, ½ ч. л. крупної солі.
- Морквина обробляється спеціальною теркою. Якщо такої під рукою не виявилося, можна просто нарізати овочі тонкою довгою соломкою за допомогою ножа. Правда, на це піде чимало часу.
- До овочевої соломці відправляється дрібно нарізаний гострий перець і цукровий пісок. Компоненти добре вимішуються.
- Всі цибулини крупно нарізати і обсмажуються до рум’яності на рафінованій олії.
- Овоч витягується з жиру, а в нього вливається оцет. Приготованим гарячим маслом заливається морквина.
- Залишається додати роздавлений часник і сіль.
Перед подачею до столу салат з моркви по-корейськи повинен постояти в прохолоді не менше 3 годин.
Спробуйте нові рецепти:
Дивіться також
- Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
- Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
- Салат зі свинячого серця – 8 рецептів приготування смачної страви
- 13 рецептів тортів в домашніх умовах
- Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
- Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
- Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
- Салати на святковий стіл – 15 найбільш смачних рецептів
- Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
- Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
- Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
- Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
- Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
- Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
- Що приготувати на обід швидко і смачно – 15 рецептів та ідей
- Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
- Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
- Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування
- Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних
- Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
- Салат з маринованими печерицями – 8 смачних рецептів
- Салати з крабових паличок — 8 простих рецептів ніжних і смачних салатів
- Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
- Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
- Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
- 8 рецептів крему зі згущеного молока і масла
- Салат з печінки — 32 рецепта смачного приготування в домашніх умовах
- Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування
- Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби
- Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
- Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
- Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
- Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
- Крем з маскарпоне – 8 рецептів для торта, капкейків, тірамісу
- Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
- Соус для креветок – 8 кращих рецептів
- Щука в духовці – 8 рецептів запікання
- Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
- Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
- Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів
- Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
- Салат з сирого буряка – 8 рецептів приготування корисних салатів
- Салат з в’яленими помідорами – 9 рецептів
- Макарони з сиром – 8 рецептів приготування
- Спаржева квасоля – 8 смачних рецептів приготування
- Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
- Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
- Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
- Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування
10 кращих салатів з квасолею: ситно, смачно і корисно
Квасоля заслужено входить в список корисних бобових, тому що містить багато рослинного білка і мінімум калорій. Також вона дуже ситна і добре сприяє травленню.
10 простих салатів з квасолею: рецепти
Салат з квасолею, ковбасою, кукурудзою і помідорами
Для приготування салату вам знадобиться:
- половина цибулини;
- 200 г ковбаси холодного копчення;
- 2 помідори;
- 200 г червоної квасолі;
- зубчик часнику;
- 200 г кукурудзи;
- 2 столових ложки майонезу;
- сіль перець.
Якщо у вас сира квасоля, відваріть її в злегка підсоленій воді. Ковбасу наріжте соломкою середньої величини, помідори – великими кубиками, а цибулю – тонкими півкільцями. До них додайте квасолю, часник, кукурудзу, спеції і майонез. Все добре перемішайте і можете подавати до столу.
Салат з квасолею, маринованими грибами і яйцями
Необхідно підготувати такі інгредієнти:
- 200 г червоної квасолі;
- 3 курячих яйця;
- 120 г опеньків;
- 2 зелених цибулі;
- 2 столових ложки майонезу;
- 2-3 салатних листа;
- сіль перець.
Відварені круто яйця наріжте дрібними кубиками і змішайте з квасолею, грибами, подрібненою цибулею, спеціями і майонезом. Готовий салат викладете на салатні листя в плоскому блюді.
Салат з квасолею і тунцем
До складу цього салату входять такі інгредієнти:
- 300 г білої квасолі;
- 200 г консервованого тунця;
- пол. червоної цибулини;
- 3 зелених цибулі;
- 120 мл оливкової олії;
- 1 лимон;
- петрушка;
- сіль перець.
З тунця злийте зайве масло і трохи розімніть м’ясо виделкою. Змішайте рибу з квасолею, подрібненою цибулею і зеленню. Для соусу з’єднайте масло, лимонний сік, спеції і заправте ним салат.
Салат з квасолею, куркою, кукурудзою і пекінською капустою
Цей салат складається з таких інгредієнтів:
- 300 г пекінської капусти;
- 200 г червоної квасолі;
- 100 г консервованої кукурудзи;
- 200 г курячого філе;
- 3 столові ложки майонезу;
- сіль перець.
Куряче філе відваріть і наріжте великими кубиками. Капусту наріжте. У глибокій мисці змішайте м’ясо, квасолю, кукурудзу, капусту, майонез, спеції і добре перемішайте.
Салат з квасолею, буряком і маринованими огірками
Щоб приготувати цей низькокалорійний і простий салат необхідні:
- 200 г червоної квасолі;
- 1 буряк;
- 3 мариновані огірки;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- петрушка;
- сіль перець.
Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте в невеликій кількості масла. Сирий буряк натріть на тертці для корейської моркви і додайте до цибулі. Пробланшуйте все кілька хвилин на маленькому вогні. Огірки наріжте маленькими кубиками. У глибокій ємності змішайте овочі, квасолю, зелень, спеції і заправте оливковою олією.
Салат з квасолею, шинкою, огірком і яйцями
Щоб його приготувати, візьміть:
- 200 г шинки;
- 1 огірок;
- 3 яйця;
- 200 г білої квасолі;
- 2 столові ложки сметани;
- петрушку;
- сіль перець.
Шинку, зварені круто яйця і огірок наріжте невеликими кубиками. Змішайте їх з квасолею, петрушкою, сметаною і спеціями і добре перемішайте. Салат можна відразу подавати на стіл.
Салат з квасолею, яловичиною, перцем і волоськими горіхами
Необхідний список інгредієнтів для цього салату складається з:
- 200 г червоної квасолі;
- 250 г філе яловичини;
- 1 червоної цибулі;
- 1 болгарського перцю;
- половини гострого перцю;
- 50 г волоських горіхів;
- 100 мл гарячої води;
- 2 зубчиків часнику;
- 2 столових л. 6% -ого оцту;
- 10 г гострого перцю;
- 2 столових ложок оливкової олії;
- хмелі-сунелі;
- кінзи;
- солі і перцю.
Цибулю наріжте півкільцями і замаринуйте в суміші води і оцту на 7-10 хвилин. М’ясо відваріть, болгарський перець очистіть від насіння і наріжте великими смужками, а гострий перець – зовсім тонкими. Горіхи і кінзу подрібніть. До підготовленим інгредієнтам додайте квасолю, маринована цибуля, пропущений через прес часник, спеції і оливкове масло. Салат добре перемішайте і відразу подавайте до столу.
Салат з крабовими паличками, яйцями і квасолею
Інгредієнти, необхідні для його приготування:
- 200 г крабових паличок;
- 3 яйця;
- 200 г червоної квасолі;
- 2 столові ложки сметани;
- кріп;
- сіль перець.
Зварені круто яйця і крабові палички наріжте великими кубиками. Добре змішайте їх з квасолею, кропом, спеціями і сметаною. За бажанням можете додати в салат кукурудзу.
Овочевий салат з квасолею і корейською морквою
Для його приготування візьміть такі продукти:
- 1 болгарський перець;
- 2 селери;
- 2 огірка;
- 200 г червоної квасолі;
- 2 помідори;
- пол-цибулини;
- 300 г пекінської капусти;
- 200 г корейської моркви;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- сіль перець.
Всі овочі, крім цибулі, наріжте великими кубиками. Капусту наріжте якомога тонше. Додайте до овочів квасоля, морква, спеції, заправте все маслом і добре перемішайте. За бажанням можете добавть в салат підсмажений кунжут.
Салат з квасолею, куркою, помідорами, сиром і сухариками
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 2 помідори;
- 100 г сиру;
- 200 г червоної квасолі;
- 100 г сухариків;
- 3 столові ложки майонезу;
- сіль.
Куряче м’ясо і помідори наріжте кубиками середнього розміру, а сир натріть на крупній тертці. Додайте до них квасолю, сухарики, сіль і добре змішайте з майонезом. Салат подавайте до столу разу, поки не розм’якли сухарики.
Салати з квасолею володіють своїм оригінальним смаком і ніколи не залишаються без уваги під час застіль. Вони можуть бути як основною стравою, так і відмінним доповненням до будь-яких гарнірів або м’яса.
Про автора