Скільки триває процес квашення капусти

Авторadmin

 Скільки триває процес квашення капусти

Процес квашення займає приблизно три дня, а потім капусту потрібно прибрати в холодне місце. Можна поставити в холодильник або винести на балкон.5 жовт. 2023 р.

Скільки днів кваситиСвій неповторний смак квашена капуста одержує за рахунок роботи бактерій. У процесі ферментації мікроорганізми переробляють цукри на молочну кислоту, у результаті з'являється кислий смак і корисні бактерії. На це потрібно від 3 до 7 днів за умов кімнатної температури.

У першу чергу потрібно звернути увагу на її зовнішній вигляд. Закваска повинна мати трохи кислий запах і бути прозорою з легкою білизною. Якщо ж юшка змінила свій колір, має неприємний слиз, то такий продукт краще не їсти. Квашена капуста, закрита у банці, у зіпсованому вигляді відразу починає погано пахнути.

І в умовах квартири дуже зручно: приготували банку і в холодильник, з'їли: знову приготовили. Інгредієнти на одну 3літрову банку: капуста 1 кг 600 гр, морква 1 середня (100 гр), 1 л кип'яченої води, 2 ст. л. солі, 1 ст.

Якщо ваг у вас немає, запам'ятайте, що столова ложка без гірки – 25 г, з гіркою – 30 г. Для більшого об'єму капусти, збільште кількість солі пропорційно: на 2 кг капусти – 50-60 г солі і так далі. 5 кг капусти – це гранована 100-грамова стопка солі. Для 10 кг капусти візьміть один 200-грамовий стакан солі.

Ємності поміщаємо у тепле місце (але не вище, ніж 32ºС, можна навіть біля теплої батареї) на 2-3 доби і квашена капуста готова. Процес відбуватиметься і за нижчих температур, але це може бути трохи довше.





Капусту квасять, також, цілими качанами, для цього розсікають качан і заливають розсолом – з розрахунку 2 столові ложки солі на 1 літр води. …

Про автора

admin administrator