Скільки триває Великдень у 2022

Авторadmin

 Скільки триває Великдень у 2022

Якого числа буде Великдень у 2022 році Цього року християни західного обряду святкували Світле Христове Воскресіння 17 квітня, а християни східного обряду будуть святкувати 24 квітня. Відповідно відрізняються і дати Великого посту. Для християн західного обряду він тривав з 2 березня по 16 квітня.

Скільки триває свято Воскресіння Ісуса Христа – є найважливішою подією всієї людської історії. За церковними канонами великодній період є найдовшим православним святом, і з урахуванням Світлого Воскресіння, а також дня Вознесіння Господнього він триває рівно 40 днів.

Під час Пасхи не варто робити ремонт або генеральне прибирання. На Великдень не можна вінчатися. Також церква вважає, що на кладовища в цей день краще не їздити. У ніч Пасхи й до ранку неділі не можна їсти скоромне.

Християни західного обряду (римо-католики) святкуватимуть його на тиждень раніше — 9 квітня. Християни східного обряду (православні та греко-католики) — 16 квітня. Зазвичай підготовка до Великодня триває майже два місяці. Вірянам треба дотримуватися Великого посту, який триває сім тижнів (49 днів).

До прикладу, за "цивільним календарем", який практично збігається з Григоріанським, весняне рівнодення в 2024 році буде 20 березня (за церковним – 21 березня). Перший повний місяць – 25 березня, а тому Великдень у першу неділю після такого повного місяця – 31 березня.

Що сьогодні не можна робити У цей день забороняється працювати – фізичну працю потрібно відкласти на наступний тиждень. У Світлий вівторок не дозволяється постити, навіть перед причастям потрібно з'їсти щось. Не можна лаятися, сумувати і думати про погане.





Перед Великоднем віруючі дотримуються суворого семитижневого посту. У 2022 році Великодній піст триває з 7 березня по 23 квітня включно. Традиції Великодня добре відомі кожному. У це світле свято відвідують богослужіння. Там освячують продукти і гілки верби. До свята готують паски …

Про автора

admin administrator