Стрілка часнику маринована як називається

Авторadmin

Стрілка часнику маринована як називається

Зміст:

Як правильно замаринувати стрілки часнику : декілька корисних рецептів

Про користь часнику знають усі, але не усім відомо, що і надземна частина рослини, а саме стрілки (зелена частина або ще квітконоси), мариновані по різних рецептах, є делікатесом з гострим смаком і пікантним ароматом. Вони є основою для багатьох блюд, надаючи їм не лише вишуканого смаку, але і виступаючи багатим джерелом вітамінів.

Коли обривати стрілки часнику

Зубки часнику, посаджені в землю, спочатку випускають зелене листя, а потім стрілки-квітконоси. Цибулина формується в останню чергу. Сигналом зрілості квітконосів є їх бліді кінчики, але лусочки, що ще не розкрилися. Стрілки з’являються в травні-середині червня.

Дізнайтеся, чим корисні стрілки часнику, які риски є при вживанні продукту..

Їх необхідно зрізувати, коли вони виростуть до 25 см у висоту, будуть щільними і еластичними. Коли стріла легко ламається навпіл, то це говорить про максимальну можливість використання її для заготівлі на зиму.

Важливо! Сезон соковитих і придатних до вживання квітконосів дуже короткий-усього лише два тижні.

Класичний рецепт приготування

Молоді зелені стріли, приготовані по цьому рецепту, придатні до вживання через місяць. Їх можна використати як самостійне блюдо, а також в якості добавки в підливи до картоплі і макаронів. А дрібно порізані мариновані рослини в яєчній суміші нададуть омлету пікантного смаку.

Необхідні продукти

Нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • молоді зелені квітконоси-1 кг;
  • вода-1 л;
  • сіль-50 г;
  • цукровий пісок-50 г;
  • оцет 9 %-100 мл

Часникові стрілки можна не лише маринувати, дізнайтеся, що ще приготувати з часникових стрілок..

Обробка інгредієнтів

Вирізані стрілки перебрати, відокремити жовтіючі, поламані, з різними дефектами.

Потім виконати наступний порядок дій :

  1. Видалити верхню і нижню частині стебла-залишити соковиту молоду середню частину.
  2. Промити рослини в холодній воді.
  3. Нарізувати упоперек на шматочки завдовжки 10 см
  4. Бланширувати в окропі 3 хвилини. Швидко охолодити в холодній воді.

Приготування маринаду

У каструлю залити 1 л води, додати сіль і цукор, розмішати. Після того, як заливка закипить, проварити 3 хвилини. У кінці додати оцет.

Ознайомтеся з хитрощами заготівлі зеленого часнику на зиму..

Процес загортання

Покрокова інструкція:

  1. У помиті і стерилізовані баночки щільно укласти підготовлені шматочки рослини.
  2. У широку каструлю налити води до плічок банок. На дно покласти рушник і нагрівати рідину до температури +45 °С.
  3. У баночки залити гарячий маринад і накрити їх чистими кришками.
  4. Опустити банки в каструлю для стерилізації. З моменту закипання води витримати 5 хвилин.
  5. Місткості по черзі діставати з каструлі і закочувати металевими кришками.
  6. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження.

Дізнайтеся, чим може допомогти часник, а чим зашкодити. Якщо цей рецепт використати без стерилізації, тоді вперше в підготовлені баночки треба залити окріп і витримати 10 хвилин. Потім воду злити і наповнити їх підготовленим маринадом з подальшим щільним укупориванием.

Мариновані стрілки часнику : відео

Чи знаєте ви? У Америці на честь цієї рослини було названо місто Чикаго, що на мові індійців означає “дикий часник”.

Інші варіанти рецептів

Існує безліч рецептів приготування часникових стрілок з додаванням різних інгредієнтів. Ці незвичайні заготівлі мають право змагатися з усіма знайомими малосольними огірками, вони можуть здивувати незвичайним ароматом і пікантним гострим смаком.

Мариновані стрілки часнику по-корейски

Знадобляться такі інгредієнти:

  • часникові стебла-1 кг;
  • соєвий соус-100 мл;
  • коріандр в зернах-2 ч. л.;
  • гвоздика-12 шт.;
  • цукровий пісок-1 ч. л.;
  • перець чорний горошком-3 шт.;
  • оцет-15 мл;
  • перець чили-1 шт.;
  • кунжут-1 ст. л.;
  • соняшникова олія-200 мл

Процес приготування :

  1. Гіркий перець звільняємо від насіння і дрібно нарізуємо. Розминаємо в місткості коріандр, гвоздику і духмяний перець.
  2. На вогні розігріваємо глибоку сковороду, наливаємо олію, коли воно добре нагріється, акуратно додаємо порізані і стовчені інгредієнти. Підсмажуємо впродовж 15 секунд, інтенсивно заважаючи.
  3. Додаємо нарізані шматочки (довжина 5 см) часникових стрілок і гасимо до тих пір, поки вони стануть м’якими.
  4. Потім додаємо соус і цукор, помішуємо, поки стебла придбають маслиновий відтінок. Засипаємо кунжут і вливаємо оцет. Ретельно перемішуємо і сковороду прибираємо з вогню. Готовому блюду даємо остигнути.
  5. Вміст сковороди перекладаємо в тару, що щільно закривається, і прибираємо на 10 годин в холодильник.

Важливо! У холодильнику стрілки, приготовані у такий спосіб, можна зберігати впродовж 7 днів.

Мариновані стрілки часнику з гірчицею

На місткість місткістю 1 л знадобиться:

  • лавровий лист-2 шт.;
  • суцвіття кропу-1 шт.;
  • духмяний перець-4 шт.;
  • зерна гірчиці-1 дес. л.

Маринад:

  • вода-1 л;
  • сіль-15 г;
  • цукор-30 г;
  • оцет-100 мл

Часникові стрілки беруться у великій кількості, щоб у банку вони лежали щільно.

Дізнайтеся, чому часник жовтіє, як поливати, підгодовувати нашатирним спиртом, прибирати з грядок часник..

Покрокова методика:

  1. Стебла помити у воді, видалити кінчики з квітконосами, а також нижні жорсткі частини рослини.
  2. Підготовлені стрілки нарізувати на відрізки по 6 см, пробланшировать в окропі не більше 2 хвилин і відразу охолодити в холодній воді.
  3. У стерилізовані банки розкласти кріп, лаврові листи і підготовлені часникові стрілки до плічок місткості.
  4. Залити закипілою водою, накрити кришками і дати прогрітися впродовж 8 хвилин. Потім воду злити і додати перець і гірчицю.
  5. Закип’ятити воду, додати усі інгредієнти для маринаду, окрім оцту. Коли усе закипить, влити оцет.
  6. Залити банки маринадом, закупорити кришками, перевернути догори дном, укутати і дати повністю охолонути.

інші статті Рецепт приготування варення з терну (з кісточками і без) і його користь

Важливо! Стрілки часнику, додані при загортанні огірків і патисонів, роблять овочі щільними і хрусткими, а розсіл придбаває насичений смак.

Мариновані стрілки часнику з перцем і корицею

Нам знадобляться такі складові:

  • часникові стріли-0,3 кг;
  • вода-250 мл;
  • оцет 9 %-250 мл;
  • сіль-3,5 ст. л.;
  • цукор-2 ст. л.;
  • лист лавровий-3 шт.;
  • кориця-4 г;
  • чорний перець (гіркий)-2 ч. л.

Серед заготівель на зиму знайдеться місце маринованим огіркам, луку, капусті, болгарському перцю, помідорам, маслюкам, рядовкам, груздям, кабачкам, сливам, зеленим помідорам.. Порядок процесу :

  1. Молоді стебла порізати на шматочки завдовжки 5 см Обробити окропом і розкласти в підготовлені стерилізовані банки.
  2. Приготувати заливку з усіх інгредієнтів, оцет додати в останню чергу.
  3. Залити ємності із стрілками і загорнути кришками, дати остигнути при кімнатній температурі.

Через 20 днів блюдо готове до використання.

Чи знаєте ви? Стрілки часнику корисні людям, що борються з надмірною масою тіла, оскільки підвищений вміст калію допомагає виходу зайвої рідини з організму.

Мариновані стрілки часнику з яблучним соком

Необхідні продукти:

  • зелена частина рослини-2,5 кг;
  • сік-1,3 л;
  • цукровий пісок-300 г;
  • сіль-30 р.

Порядок приготування :

  1. Стріли гарненько помити і нарізувати відрізками, довжина яких дорівнює висоті місткості для консервації.
  2. Впродовж 60 секунд підготовлені рослини бланширувати в окропі і розкласти в стерильні баночки.
  3. Закип’ятити маринад і гарячим розлити по банках, загорнути кришками.
  4. Місткості перевернути догори дном і залишити так до повного охолодження.

Солоні стрілки часнику

Молоді зелені квітконоси часнику можна просто засолити і загорнути по баночках, а також цим способом можливе засолювання в каструлі (тільки емальованою) або у бутлі із скла. Дізнайтеся, як сушити, як смажити, як зберігати взимку часник.. Нам знадобляться:

  • часникові квітконоси-1,5 кг;
  • вода-1,5 л;
  • сіль-7 ст. л.;
  • цукровий пісок-1,5 ст. л.;
  • кріп, лавровий лист, духмяний перець горошинами, гвоздика-за смаком.

Покроковий процес приготування :

  1. Чисті стріли нарізувати шматочками і проварити 60 секунд.
  2. Охолодити в крижаній воді і відкинути на сотейник.
  3. Помити і простерилизовать баночки.
  4. Зварити розсіл з води, солі і цукру.
  5. Розкласти по місткостях охолоджені квітконоси і додати прянощам.
  6. Залити гарячим розсолом і витримати в нім три доби.
  7. Злити розсіл, прокип’ятити 5 хвилин і знову залити у баночки.
  8. Закупорити кришками.

При засолюванні в каструлі другий раз розсіл кип’ятити не треба. Необхідно використати гніт, який встановлюється відразу на 4 діб до початку бродіння.

Соління-один з прадавніх способів консервації, дізнайтеся, як засолити рижки, огірки, помідори, опята, патисони..

Витримується усе це ще 4 дні з моменту ферментації в теплому місці. Потім ємність з солінням зберігається в холодному приміщенні.

Як засолити стрілки часнику : відео

У зимову пору року мариновані зелені частини часнику дозволять заповнити організм вітамінами і мінералами, захистять від застуди. Рецепти зимових заготівель настільки прості, що вони будуть під силу навіть недосвідченим хазяйкам.

Що приготувати із стрілок часнику : відгуки

ЧАСНИКОВІ СТРІЛКИ ПРО ЗАПАС

Часник (часникові молоді стрілки)-500 г

Олія рослинна-1,5 ст. л.

Зібрані з часнику стрілки добре помити і видалити жорстку частину. Як це зробити стрілка вам підкаже сама. М’яка частина стрілки добре обламується при натисненні, а частина, що вже огрубнула, просто заламується.

Потім викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.

Коли стрілки обсохнуть, довільно їх наріжемо. У чашу блендера покладемо часникові стрілки, додамо сіль, рослинна олія і усе подрібнимо.

Вийде красива паста, смарагдового кольору. Укласти отриману пасту в контейнер і помістити в морозилку.

Усе! Зберігається паста скільки хочете (у нас вона довго не залежується!). Додайте куди тільки душа побажає. Ця паста буде чудовою приправою до блюд, прикрасою або гарніром до м’яса і риби, якщо її загасити з овочами. А яким стане ароматним будь-який соус, якщо додати до нього ложечку нашої пасти. Так само її можна додавати у вершкове масло і різного роду намазування.

Як приготувати стрілки часнику швидко та смачно: 12 рецептів

До середини літа у городників виникає одне й те саме питання: як швидко та смачно приготувати стрілки часнику? Адже погодься, це не найзвичніший продукт. Не всі знають, що з них можна зробити цікаві страви та й що їх їдять взагалі. Але ми вже в усьому розібралися та підготували для тебе добірку з 12 найкращих рецептів!

1. Яловичина із часниковими стрілками

Така страва дивовижно йде навіть без гарніру!

Тобі знадобиться: 300 г яловичини, 1 пучок стрілок, 1 цибулина, 1 морква, соєвий соус, цукор, кунжутні насіння, перець.

Приготування: Наріж яловичину тонкими смужками, злегка обсмаж, залий соєвим соусом з водою та протушкуй до м’якості. Додай подрібнену цибулю, моркву, часникові стрілки, трохи протушкуй, приправ та готуй, поки стрілки не стануть м’якими.

2. Часникова олія

Ви можете використовувати його як намазку на хліб або додавати до інших страв.

Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла, 2 пучки стрілок, сіль.

Приготування: Дай олії трохи розм’якнути, вимий стрілки, склади все в блендер та присоли. Подрібни компоненти в однорідну масу, розклади її на плівці, скрути в ковбаску або розклади в банки і прибери в холодильник.

Стрілка часнику: маринувати легко і просто!

Що робити з таким продуктом, як стрілка часнику? Маринувати і солити його не дуже складно. Головне – суворо дотримуватися всіх вимог рецепту і використовувати тільки свіжі інгредієнти.

  • Маринований молодий часник стрілками: рецепт покрокового приготування
  • Обробляємо інгредієнти (свіжі стрілки часнику)
  • Приготування ароматного маринада
  • Процес формування закуски і процес її закатки
  • Швидко солимо стрілки часнику на зиму
  • Спосіб приготування солоних стрілок
  • Простий і швидкий спосіб засолки свіжих стрілок часнику

Сьогодні ми представимо вам кілька варіантів приготування згаданої закуски. Який з них використовувати – вирішувати тільки вам.

Маринований молодий часник стрілками: рецепт покрокового приготування

Така смачна і ароматна закуска ідеально підходить для святкового застілля. Більш того, її можна не тільки вживати під час розпивання алкогольних напоїв, а й використовувати в процесі приготування різних перших і других страв.

Так як підготувати до зими такий продукт, як стрілка часнику? Маринувати його легко і просто. Зроблена заготовка навряд чи збережеться до зими, так як з’їдається вона досить швидко.

Які продукти нам знадобляться, щоб законсервувати такий інгредієнт, як стрілка часнику? Маринувати цю ароматну зелень слід за допомогою наступного набору компонентів:

  • свіжого часнику, а точніше, його молодих стрілок – приблизно 1 кг;
  • води для маринаду кип’яченої – близько 1 л;
  • солі великої кухарної – приблизно 50 г;
  • соняшникової олії – на розсуд;
  • цукру великого білого – приблизно 50 г;
  • столового оцту натурального (9% -ого) – близько 100 мл;
  • спецій (перцю чорного горошком, лаврового листа, перцю пекучого червоного) – застосовувати до смаку.

Обробляємо інгредієнти (свіжі стрілки часнику)

Солити і маринувати стрілки часнику досить просто. Свіжу зелень гарненько миють під сильним напором води, а потім струшують у дуршлагу і приступають до нарізання. Шинкувати часник слід паличками довжиною 3-5 сантиметрів.

Після обробки стрілок їх бланширують. Для цього зелень опускають у сильно киплячу воду і витримують у ній близько двох хвилин. На завершення їх відкидають у сито і дають збігти воді.

Приготування ароматного маринада

Щоб зробити маринад для ароматної закуски, у велику каструлю вливають питну воду в кількості одного літра. Потім її доводять до кипіння, всипають кухонну сіллю і великий цукор. Прокип’ятивши рідину близько 5 хвилин, її знімають з вогню і відразу ж додають столовий оцет.

Процес формування закуски і процес її закатки

Тепер вам відомо, які інгредієнти потрібні, щоб втілити в життя представлений рецепт. Як робити стрілки часнику (маринувати їх)? Після того як маринад буде готовий, бланшировану зелень викладають у півлітрові скляні баночки, попередньо помістивши на їх дно лаврові листочки, пекучий червоний перець і перець запашний горошком.

Наповнивши ємності стрілками, їх відразу ж заливають гарячим маринадом. Після цього в кожну банку викладають по одній великій ложці розпеченого вершкового масла.

Здійснивши описані дії, ємності тут же закручують металевими кришками.

Перевернувши банки вгору дном, їх залишають у такому положенні рівно на добу. Після цього маринований часник прибирають у льох або підвал. При температурі 3-7 градусів їх зберігають протягом півроку.

Швидко солимо стрілки часнику на зиму

Тепер ви знаєте, як обробляється стрілка часнику. Маринувати цей продукт ви також навчилися. Однак деякі кулінари воліють його солити. Для цього вони використовують наступний набір інгредієнтів:

  • свіжий часник, тобто його молоді стрілки – приблизно 1 кг;
  • вода для розсолу кип’яченая – близько 1 л;
  • сіль велика кухарна – приблизно 50 г;
  • цукор великий білий – приблизно 60 г;
  • столовий оцет натуральний (6% -ий) – близько 80 мл;
  • перець чорний горошком і парасольки сушеного кропу – застосовувати до смаку.

Спосіб приготування солоних стрілок

Любителям часникової закуски знайомий виробник Vital. Стрілки часнику (мариновані) під цим брендом відрізняються особливим смаком і ароматом. Однак ми рекомендуємо робити таку страву самостійно. Для цього свіжу зелень гарненько миють, нарізають і бланширують. Поки з відварених стрілок стікає рідина, приступають до приготування розсолу. Чисту воду кип’ятять на сильному вогні, а потім додають велику кухонну сіль, столовий оцет і білий цукор.

Після того як розсол буде готовий, у стерилізовані 0,5-літрові банки викладають чорний перець горщиком і парасольки сушеного укропу. Потім в них поміщають бланшировані стрілки, які тут же заливають раніше підготовленим окропом.

Закатавши всі ємності металевими кришками, їх остужають і відправляють у холодильну камеру. Вживати таку закуску можна через 5-7 днів після приготування.

Простий і швидкий спосіб засолки свіжих стрілок часнику

Якщо ви не хочете заготовляти стрілки часнику на зиму, то пропонуємо просто засолити їх у свіжому вигляді. Для цього зелень гарненько миють, висушують паперовими рушниками і нарізають довжиною 3-5 сантиметрів.

Підготувавши стрілки, їх викладають в миску, солять крупою сіллю і ретельно перемішують. Потім продукт розподіляють по півлітровим банкам і гарненько приминають товкушкою.

Заповнивши ємності, їх закривають звичайними поліетиленовими кришками і залишають при кімнатній температурі на 12-16 годин. Після того як стрілки дадуть свій сік, їх прибирають у холодильну камеру. У ній солоний часник зберігають не більше двох місяців.

Слід зазначити, що такий продукт не використовується в якості закуски, так як він виходить занадто солоним. Хоча деякі кулінари все ж вживають його разом з хлібом.

Таку заготівлю добре додавати до гуляша (у процесі термічної обробки), а також інших перших або других стравах.

Про автора

admin administrator