Як квасити гіркий перець на зиму

Авторadmin

Як квасити гіркий перець на зиму

Як приготувати смачний квашений перець на зиму

Заготівля на зиму є важливим завданням для будь-якої господині. Засолюванні, маринування та консервації піддаються практично всі овочі. У даній статті мова піде про кращих рецепта заготовки на зиму гіркого перцю, що є прекрасним пікантним, ароматним і смачним доповненням до багатьох страв. Розглянемо, як правильно вибирати і готувати інгредієнти, якими рецептами можна скористатися, а також розберемося в правилах і особливості тривалого зберігання заквашених овочів.

Вибір і підготовка інгредієнтів

До вибору якісних дарів городу слід підходити з усією відповідальністю, адже від цього буде залежати кінцевий результат численних праць на кухні. Щоб все пройшло ідеально, а результат вас порадував, слід вибирати плоди перцевих кущів без видимих ​​пошкоджень, однотонного рівномірного кольору, без плям.

На смак вони гострі, а їх стінки обов`язково повинні бути досить м`ясистим, щоб витримати процедуру засолювання, в іншому випадку овочі просто розповзуться в діжу, зіпсувавши все справа. Перед початком консервації плоди потрібно ретельно промити і просушити при кімнатній температурі.

Чи знаєте ви? За даними історичних джерел, під час колонізації Америки індіанцям вдалося здобути перемогу над іспанськими конкістадорами завдяки гострому перцю (паприці). Легенда розповідає про те, що місцеві жителі континенту стали посипати паприкою пекучих вугілля, що залишилися після багать. Утворився при цьому дим був підхоплений вітром, який дув у бік наступаючих іспанських військ. Частинки паприки потрапили в очі конкістадорів і позбавили їх можливості продовжувати наступ, дозволивши індіанцям напасти першими і здобути перемогу над нездатними до самооборони іспанцями.

Квашений гострий перець на зиму: рецепти з фото, покроково, пальчики оближеш

Гострий перець можна вживати не тільки свіжим та сушеним. Його також квасять. Розсіл трохи пом’якшить пекучість, і такий закускою захочуть поласувати навіть ті, хто не любить овоч у свіжому вигляді. Солоний перець чилі можна вживати сам по собі, він також додасть пікантності борщу або будь-якому іншому супу.

Найголовніше при приготуванні – знайти оптимальне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб вийшла дійсно смачна закуска. Це можна осягнути тільки з досвідом. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти – просто пальчики оближеш». З ними зробити заготовку буде легко навіть новачкові.

Квашений гострий перець

  • Гострий перець 600 г
  • Сіль 2 ст. л.
  • Кріп 1 пучок
  • Часник 6 зубчиків
  • Вода 1 л

Калорії: 35.17 ккал

Вуглеводи: 8.07 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Помийте стручки. Видаліть плодоніжки і насіння. Проколіть м’якоть в декількох місцях шпажкою або виделкою.
  • Очистіть часник. Подрібніть кріп.
  • Розведіть в холодній кип’яченій воді сіль. Всі інгредієнти складіть в каструлю і залийте розсолом, але так, щоб залишалося пару сантиметрів до краю. Накрийте тарілкою, придавивши зверху вантажем.
  • Поставте заготівлю кваситься при кімнатній температурі на 5-8 днів. Злийте розсіл і промийте овочі та часник. Кріп нарубайте свіжий або візьміть сушений. Приготуйте новий розчин за таким же рецептом. Складіть все в чисту банку і залийте приготованою рідиною. Зберігайте перець під кришкою в холодильнику.

Порада: для заготівлі беріть злегка подвявшие екземпляри. Якщо стручки щільні і хрусткі, просто залиште їх у теплі на кілька днів.

Солоний гострий перець

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 10

Читайте також: Яблучне повидло в мультиварці – простий домашній рецепт на зиму в мультиварці редмонд

Енергетична цінність

  • калорійність – 18.52 ккал;
  • білки – 0.93 г;
  • жири – 0.09 м;
  • вуглеводи – 4.40 р.

Інгредієнти

  • гострий перець – 1 кг;
  • сіль – 8 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Покрокове приготування

  1. Перемойте стручки. Обріжте плодоніжки і вийміть насіння. Зробіть на кожному перчике двосантиметрову поздовжню надсечку. Складіть овочі в каструлю.
  2. Розведіть сіль в окропі. Залийте перці. Накрийте тарілкою, надавіть вантажем і залиште на 3 доби.
  3. Утилізуйте рідину, так як ця більше не знадобиться. Сполосніть овочі і залийте новим розсолом. Залиште ще на 5 днів.
  4. Стерилізуйте банки протягом 10 хвилин, поставивши їх на сито над каструлею з парою. Кришки прокип’ятіть.
  5. Знову злийте рідину і обполосніть перці. Перекладіть їх у банки.
  6. Приготуйте свіжий розсіл за тим же принципом. Залийте гарячу рідину в ємності. Закатайте. Переверніть, накрийте ковдрою до охолодження.

Такий перець хочеться їсти вприкуску з будь-яким блюдом. Ефірні олії, які надають йому пекучість, підвищують апетит і стимулюють травлення. Заготовити солоний або квашений гострий перець на зиму дуже просто. Дотримуйтесь наших рекомендацій і все вийде!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Про автора

admin administrator