Як правильно почистити кальмари в домашніх умовах

Авторadmin

Як правильно почистити кальмари в домашніх умовах

Знімати треба обидві. Якщо продається кальмар з щупальцями, відріжте їх біля самих очей кальмара, потім вийміть дзьоб і чорнильний мішечок. Шкіра тушки буде легше зніматися, якщо ще до розморожування обшпарити їх окропом. Зовнішня шкіра сама злізе, а іншу потрібно підчепити з широкого кінця тушки і зняти, як панчоху.18 серп. 2018 р.

Як правильно чистити кальмара Щоб тушку кальмара було легше чистити, її треба ошпарити окропом. Покласти молюска на дошку, однією рукою тримати кальмара, а іншою — знімати шкіру. Потім промити його під проточною водою. Обов'язково видалити хітинову пластинку і внутрішні органи.

Викладіть розморожені і очищені кальмари в миску. Закип'ятіть в чайнику воду. Акуратно влийте окріп в миску і потримайте в ній м'ясо кальмарів 2 хвилини, потім воду злийте. При подальшому обсмажуванні кальмарів однієї обробки окропом буде достатньо.

Кальмари розморозьте, очистіть від нутрощів і хордів, обдайте окропом, а потім відразу перекладіть в крижану воду. Видаліть тонку шкірку. Розігрійте пательню гриль або звичайну сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії і четвертинками лимона. Обсмажте з кожного боку 4-5 хвилин до готовності.

У киплячу на великому вогні воду опустити підготовлені кальмари. Дочекатися поки вода знову закипить, каструлю накрити кришкою і зняти з вогню. Хвилин через 5 м'ясо буде готове і воду можна злити. Основне, що слід пам'ятати – варити м'ясо кальмара не більше 2 хвилин.

Кальмара потрібно обов'язково розморозити, потім захопити рукою голову і, притримуючи тіло кальмара, потягнути її на себе. Так ви легко видалите нутрощі. Потім потрібно позбутися від хітинової пластини. Вона легко намацується всередині кальмара і без проблем з нього видаляється.





Заморожені кальмари – це готова тушка, у якій потрібно видалити нутрощі і плівки. 1. Дістаньте кальмарів з морозильної камери і дайте їм відтанути. 2. Закип’ятіть воду в каструлі і приготуйте миску з холодною водою (можна додати кілька кубиків льоду). 3. Використовуючи …

Про автора

admin administrator