Пропарений рис також має довге зерно, але він більш щільний і твердий, ніж білий рис. Тому його потрібно варити довше. У каструлі пропарений рис вариться 20-30 хвилин, у мультиварці – 30-40 хвилин.2 лют. 2024 р.
Скільки вариться рис білий рис – 20 хвилин; пропарений рис – 30 хвилин; коричневий рис – 40 хвилин; дикий рис – 40-60 хвилин.
Для кожного виду рису пропорції рису і води повинні бути наступними:
- пропарений — 1 склянка рису на 2 рідини;
- довгозернистий рис — на 1 склянку крупи потрібно від 1,5 до 2 склянок води;
- дикий — для 1 склянки рису потрібно аж 3 склянки рідини;
- коричневий рис — на 1 склянку рису знадобиться від 2,5 до 3 склянок води;
Приготування: Відміряємо необхідну кількість рису, промиваємо, доки вода не стане майже прозорою. Ставимо воду на вогонь і даємо закипіти. Засипаємо рис, солимо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо до готовності приблизно 12–15 хвилин, залежно від сорту рису.
Щоб він вийшов ідеальним, використовуйте 1 частину рису і 2 частини води. Після того, як закипить вода, дайте рису покипіти 5 хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте так постояти приблизно хвилин 15. Цей спосіб підходить для будь-якого виду рису, буде відрізнятися лише сам час.
Якщо ви не знаєте, скільки треба води, щоб рис був розсипчастий, беріть у співвідношенні 1:3. Тобто, на одну склянку рису потрібно взяти три склянки води. Однак потрібно враховувати той факт, що пропорції багато в чому залежать від страви, яку ви готуєте.
Готувати рисові страви — справа хоч і нескладна, але делікатна. Адже існують різні техніки, як зварити рис розсипчастим чи м’якшим і ніжнішим. Ділимося декількома універсальними порадами: 1. Ретельно промиваємо рис, щоб прибрати крохмаль. Так зерна легше варити й вони не будуть …
Про автора