Як засолити огірки малосольні в каструлі гарячим розсолом

Авторadmin

Як засолити огірки малосольні в каструлі гарячим розсолом

Зміст:

Малосольні огірки за класичним рецептом у каструлі гарячим розсолом

Тільки емальований посуд з неушкодженою емаллю має використовуватися для наполягання огірків. У жодному разі їх не можна солити в посуді з алюмінію, покритих цинковим залізом або сталлю, оскільки ці матеріали (особливо страшний алюміній) окислюються, що призводить до потрапляння шкідливих речовин у плоди.

Малосоли – досить проста страва, яка не вимагає великих здібностей, складного набору продуктів і тривалого часу приготування, але в той же час вона може стати прикрасою будь-якого столу. Їх можна приготувати у сухому вигляді у пакетику, тобто заливати розсолом не потрібно.

Малосольні огірки у каструлі. Традиційний рецепт

Часто домогосподарки вважають за краще вибирати холодний метод засолювання. І це має явні переваги, наприклад, такі огірки мають яскравий аромат і хрумтять так само, як і свіжі. Так, і корисних речовин у них зберігається значно більше, ніж при гарячому приготуванні.

Ці огірки є чудовою заміною непотрібним чіпсам та крекерам, які шкідливі для дорослих, особливо для здоров’я дітей. Тому обов’язково спробуйте цей рецепт – ви не пошкодуєте!

  • Огірки – 1 кг.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – маленька головка.
  • Велика сіль – 2 столові ложки.
  • Вода – 500 мл.

Солоні огірки слід готувати лише у посуді з дюралюмінію з кришкою. Ніякого іншого посуду.

А для того, щоб закуска була готова в найкоротші терміни, краще вибирати маленькі за розміром плоди. Якщо ви використовуєте великі огірки, краще розрізати їх на дві половини.

  1. Промити огірки під струменем води. Обов’язково зріжте попки і розділіть огірки на частини, якщо це потрібно.
  2. Налийте воду в каструлю, додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте до повного розчинення.
  3. Покладіть кріп та огірки у підсолену воду. Додати часник, що розрізає кожен зубчик на дві половинки. За бажання можна додати інші спеції – чорний перець (горошок) або коріандр.
  4. Встановіть зверху прес. Для цього беруть тарілку, занурюють у воду, і зверху можна покласти щось важке, наприклад, глечик із водою. Не знімаючи прес, помістіть каструлю в холодильник на день.
  5. Через 24 години ви можете спробувати. Якщо виявиться, що огірки недостатньо солоні, їх можна потримати в розсолі ще 6-12 годин.

Малосольні огірки в цій каструлі не змінюють колір, мають приголомшливий смак та запах. Ця страва може стати гідним доповненням до якогось святкового столу або звичайного обіду.

Як готувати огірочки в каструлі

Досвідчені господині знають безліч варіантів, як замолосолити огірочки. Ми наводимо огляд найвдаліших способів, як правильно приготувати малосольні огірки в каструлі.

Класичний рецепт

Щоб приготувати хрусткі огірочки, багато хто вибирає випробуваний класичний рецепт на 2 літрову банку в гарячому розсолі.

  • середні огірки – скільки поміститься в банку;
  • кріп квітучий – 1 пучок і 1-2 парасольки;
  • часник – 3 зубці;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • вода (окріп).

Рецепти, як солити гарячим та холодним способом сухий груздь у домашніх умовах на зиму

  1. Як слід промиваємо банку.
  2. Миємо, подрібнюємо кріп та часник, викладаємо в тару.
  3. Викладаємо огірки слідом. Після того укладаємо квітки кропу.
  4. Засипаємо підготовлені овочі сіллю.
  5. Заливаємо вміст ємності щойно закипілою водою.
  6. Закриваємо капроновою кришкою.
  7. Кілька разів перевертаємо банку, щоб розподілити сіль.
  8. Залишаємо банку остуджуватись у кімнаті. Після остигання до холодного стану переміщуємо в холодильник.

П’ятихвилинний рецепт

Ще один дуже вдалий рецепт входить до скарбнички улюблених методів багатьох господарок. Цей швидкий рецепт за 5 хвилин дозволяє засолити огірки у великій каструлі.

  • середні огірки – 2 кілограми;
  • часник – 5 зубців;
  • перець запашний горошком – 1 столова ложка;
  • перець чилі – 1-2 штуки;
  • кріп, петрушка – по 1 пучку;
  • листя вишні, смородини – по 5-6 штук;
  • сіль – 2-3 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • вода – 2 літри.
  • Готуємо до закладки запашний перець. Якщо є бажання, товчемо деякі горошини – це надасть огіркам більше гостроти та прянощі.
  • Миємо петрушку, зрізаємо довгі стебла.
  • Чистимо часник.
  • Перець чили моєму, ріжемо кільцями. Для меншої гостроти рекомендується використовувати 1 перець, за бажання зробити огірочки гострішими варто взяти 2 перцю.
  • Як слід миємо огірки, зрізаємо їх кінчики.
  • Промиваємо кріп, довгі стебла залишаємо для засолювання. Промиваємо листя вишні та смородини.
  • Спеції і поверх них зелень укладаємо на дно тари.
  • Ставимо в іншій ємності воду на плиту для розсолу, додаємо в неї сіль, цукор і запашний перець і кип’ятимо.
  • Тим часом у тарі для засолення рівномірно розкладаємо огірки.
  • Заливаємо овочі підготовленим гарячим розсолом і залишаємо на добу або трохи менше.

У холодній воді

Засол у холодній воді по праву вважається одним із найшвидших способів.

  • огірки – 1 кілограм;
  • кріп – кілька гілочок з квітками;
  • часник – 6-8 зубців;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • вода холодна – ½ літра.
  1. Огірки обрізаємо по краях, при необхідності ріжемо навпіл, на чверті чи пластини.
  2. У тару для засолювання заливаємо сильно охолоджену воду, додаємо сіль і ретельно її розчиняємо.
  3. Поміщаємо кріп, слідом огірки, і поверх них часник, нарізаний шматочками.
  4. Ставимо на засолення гне. Для цього закриваємо овочі плоскою тарілкою або перевернутою кришкою і ставимо на неї каструлю з водою або предмет ваги (наприклад, камінь). Це дозволить усі овочі «утопити» у розсолі.
  5. Встановити засолювання в холодильник або льох на 24 години.

Без оцту

Багатьох цікавить, як посолити огірочки без додавання оцту. Крім описаних способів, наведемо ще один.

З чого готуємо: список інгредієнтів ідентичний попередньому рецепту, тільки додаємо ще 1 столову ложку цукру та додатково ½ літра води. За бажання можна додати селера, лавровий лист, листя вишні, смородини.

  1. Огірки замочуємо на 2:00.
  2. Часник чистимо, ріжемо на великі шматки.
  3. Зелень мою.
  4. Робимо розсіл – розчиняємо в окропі сіль та цукор.
  5. Кладемо на дно тари частину зелені, поверх неї – овочі і знову зелень, і часник. Заливаємо розсолом.
  6. Ставимо зверху гніт, як у попередньому рецепті.
  7. Залишаємо засолювання на половину доби.

З мінеральною водою

Ще один варіант засолення – з використанням мінеральної (газованої) води. Холодний та швидкий спосіб на мінералці дозволяє отримати не тільки пряні, але й дуже хрусткі огірочки.

З чого готуємо: склад інгредієнтів ідентичний до попереднього рецепту, тільки воду беремо мінеральну з газом. За бажання можна додати одну десертну ложку насіння коріандру – його доведеться придушити у ступці.

Рецепт, як швидко приготувати малосольні кабачки в пакеті, каструлі та банках, умови зберігання

  1. Кладемо на дно тари половину зелені та часнику.
  2. Поверх зелені розкладаємо огірочки та вкриваємо залишками зелені та часнику.
  3. Робимо розсіл з додаванням коріандру, сіллю та цукром.
  4. Заливаємо розсолом огірочки, накриваємо кришкою та залишаємо на 2 години.
  5. Забираємо в холодильник на 6-8 годин.

Гарячий спосіб

І тут огірки заливаються гарячим маринадом. За приготуванням рецепт зі спеціями гарячим способом настільки ж простий, як і всі перераховані.

З чого готуємо: склад інгредієнтів аналогічний попереднім без цукру, але додаємо ще лавровий лист (3) та один червоний гострий перчик.

  1. Вибираємо такий посуд для засолювання, в якому можна розмістити овочі вертикально.
  2. Викладаємо половину зелені та спецій на дно, розміщуємо зверху огірки та залишок спецій.
  3. Готуємо розсіл з окропу та солі.
  4. Заливаємо гарячим розсолом огірки, закриваємо кришкою. Далі аналогічно попереднім способам охолоджуємо та переносимо в холодильник.

З часником та зеленню

Це один із способів, яким можна солити огірочки в целофановому пакеті. Такий рецепт із часником та зеленню зручний тим, що не використовує традиційного розсолу.

  • огірки – 1 кілограм;
  • кріп – пучок з квітами (парасольками);
  • часник – 3-4 зубці;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – ½ столових ложки.
  1. При необхідності ріжемо огірочки, закладаємо їх у фасувальні пакети.
  2. Як слід подрібнюємо зелень. Часник ріжемо великими шматочками. Додаємо до огірків.
  3. Засипаємо сіль і цукор, добре струшуємо пакет для рівномірного розподілу солі і спецій.
  4. Випускаємо повітря та зав’язуємо пакет. Поміщаємо в якусь ємність на випадок протікання.
  5. Залишаємо на 3-4 години.

З сухою гірчицею

Ще один хороший рецепт містить гірчичний порошок. Готувати малосольні огірочки із сухою гірчицею так само просто, як і іншими перерахованими способами.

  • огірки – 2 кілограми;
  • кріп з квітками (парасольками) – пара великих гілочок;
  • гірчичний порошок – 1 столова ложка, можна з невеликою гіркою;
  • часник – 5-7 зубців;
  • листя вишні та смородини – по 2-3 штуки;
  • перець чилі – 1 штука.

Як готуємо: так само, як і для всіх інших рецептів з гарячим розсолом, готуємо спеції, огірки та розсіл. У розсолі розчиняємо гірчицю та кип’ятимо суміш 5-10 хвилин. Заливаємо покладені в тару овочі зі спеціями, 2 години охолоджуємо та переносимо в холодильник на 8-10 годин.

Різані малосольні огірочки

Якщо раптом у господарстві не виявилося невеликих огірків або просто з’явилося бажання замаринувати різані огірки малосольні, робиться це так само, як і за будь-яким іншим рецептом.

Різниця в тому, що порізані огірки вбирають розсол швидше і готові стануть раніше, тому їх готовність в засолюванні потрібно пробувати.

Різати ж їх можна на половинки, четвертинки, пластини, кружальцями – залежно від того, наскільки великі овочі.

Швидкі мариновані огірки

Огірки гарячого посолу – це закуска, яка ідеально підходить для картопляних страв. Смак цих огірків ніжний з особливим відтінком, а гаряча вода допомагає розкрити аромат трав та спецій, які використовуються у цьому звичайному рецепті.

  • Маленькі огірки – 1 кг
  • Часник – одна головка
  • Мелений перець
  • кріп
  • Хріновий лист
  • Цукор – десертна ложка
  • Велика сіль – 2 столові ложки
  • Лавровий лист
  • Чорний перець – 6 горошин
  • Вода – один літр

Каструля повинна бути чистою та сухою, а кількість трав та спецій можна змінити на свій смак.

  1. Покладіть половину всіх трав та спецій на дно посуду.
  2. Огірки обрізаються з обох боків, що допоможе їм просолитися ще швидше, а також викладаються на дно каструлі. Зверху потрібно покласти лавровий лист та горошок чорного перцю.
  3. Додайте трави і спеції, що залишилися. При маринуванні підходять огірки, спеції та зелень. При маринуванні підходять огірки, спеції та зелень.
  4. В іншій каструлі закип’ятіть воду, розчиніть у ній весь цукор і сіль і вилийте цю воду в каструлю з огірками.
  5. Ось і все, тепер це лише питання очікування. Вам потрібно почекати 12 годин за кімнатної температури, і солоні огірки будуть готові. Найкраще готувати закуску ввечері, щоб уранці все було готове.

Варіант “Пікантний”

У класичному рецепті малосольних огірків у каструлі у гарячому розсолі бере участь цукор. Він, у поєднанні із прянощами, додасть молодим овочам приємний смак і необхідну насолоду, якщо корнішони гірчать.

Інгредієнти:

  • 1 кг корнішонів;
  • 5-7 часникових часточок;
  • 1/2 стручка гострого перцю;
  • 5 листя хрону невеликої величини;
  • 1 пучок листя кропу;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 лавровий листок;
  • 7 горошин чорного перцю горошком.

Приготування:

  • Нашаткувати тонкими кільцями очищений часник і половину гострого перцю. На дно каструлі для засолювання відправити 1 частину листя, кропових гілочок, горошини перцю та лавровий лист. Поступово розподілити по зелені підготовлені огірки, накрити їх прянощами, що залишилися.
  • Довести до кипіння очищену воду, розчинити в ній сіль та цукор. Отриманим розсолом негайно залити підготовлені овочі зі спеціями, накрити кришкою каструлю.

Малосольні огірки, приготовані за цим класичним рецептом гарячим способом, будуть готові через 10-12 годин.

Традиційний рецепт хрумких малосольних огірків гарячим способом

Весь секрет особливого смаку огірків слабосолених полягає в бездоганно приготовленому розсолі. А точніше співвідношення води, солі, цукру та спецій, які потрібно додати.

Тут ви познайомитеся з рецептом, після якого завжди виходить дуже гостра, апетитна та ароматна закуска. Ну, найголовніше, це хрускіт, який, безумовно, манить у малосольних огірках.

  • найсвіжіші огірки – 2 кг
  • листя хрону – 4 шт
  • листя смородини
  • велика не йодована сіль – 4 столові ложки
  • цукор – 2 столові ложки
  • часник – 6-7 зубчиків
  • сушений або свіжий кріп – 3-4 стебла
  • перець горошок – 5-6 шт
  • перець запашний – 2-3 шт
  • лавровий лист – 2 шт
  • перець чилі – 2 шт
  • вода – 2 л
  1. Що ми робимо насамперед? Всі продукти природно готуємо заздалегідь, щоб вони були відразу під рукою.
  2. Відразу добре промиємо огірки та обріжемо кінчики.
  3. Листя хрону промиваємо під струменем води та сушимо. Робимо те саме з листям смородини.
  4. Чистимо часник.
  5. Як ви, напевно, вже зрозуміли, ми взяли сушений кріп, бо ми не мали свіжого. Але він не гірший, а в деяких випадках навіть кращий. Якщо у вас свіжа зелень, її також потрібно вимити і злегка висушити.
  6. На цьому кроці частину роботи завершено, і ми можемо сміливо перейти до соління огірків.

Малосольне асорті з огірків та помідорів у каструлі – класичний рецепт

Потрібно:

  • огірки – близько 1 кг;
  • помідори (не великі) – 500 г;
  • солодкий, пекучий перець – по 1 стручку;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • селера – 1-2 черешка;
  • часник – 0,5 голівки;
  • кріп – пучок;
  • вода – 2 л;
  • сіль, цукор – по 2 ст. л.

Як правильно замалосолити – готуємо по кроках:

  1. У огірків зрізати «носики» з обох боків, у помідорів – вирізати місце прикріплення плодоніжки. Скласти в просторий посуд – миску або каструлю.
  2. Обидва види перцю нарізати довгими поздовжніми смужками. Додати до загальної ємності.
  3. Туди ж висипати крупно порубаний часник.
  4. Засипати зеленню кропу.
  5. У воду додати цукор, сіль, покласти лавровий листок і кілька стебел селери. Довести до кипіння, проварити кілька хвилин. Залити гарячим маринадом овочі.
  6. Після цього накрити овочеве асорті кришкою. Солити, не забираючи в холод, приблизно 1,5-2 дні. Починати куштувати закуску можна вже через добу. Як тільки смак буде вас влаштовувати, прибрати в холодильник і зберігати там до вживання.

Добові малосольні огірки у мінеральній воді холодним способом

За цим рецептом огірки готуються швидко, просто, а головне, вони хрумтять. Якщо вам подобається дуже солоні, ви можете додати більше (літерально на чайну ложку) солі.

  • корнішони – 1 кг
  • сильногазована мінеральна вода – 1 л
  • сіль – 3 столові ложки
  • часник – 3 зубчики;
  • пучок кропу (якщо є парасольки, краще додати).
  1. Розділіть ідеально вимитий кріп на дві однакові частини, мені подобається рвати його ще кілька частин. Потім покладіть половину зелені на дно емальованого посуду.
  2. Почистіть часник, наріжте зубчики на дрібні шматочки і додайте половину нарізаного до кропу.
  3. Ретельно промийте огірочки, обріжте кінчики та розкладіть на підготовлену підкладку.
  4. Додайте інші компоненти.
  5. Приготуйте розсіл: влийте мінеральну воду з пляшки в окрему миску, одразу додайте всю сіль і розмішайте до повного розчинення.
  6. Залийте трави та спеції розсолом, накрити кришкою і поставити в холодильник приблизно на 24 години.

Ви можете замолосолити огірки в мінеральній воді з різною зеленню. Деякі домогосподарки додають лавровий лист, мелений перець, петрушку. Особливо сміливі любителі ароматних кавказьких трав беруть базилік, стебла селери, естрагон.

Є й інша технологія, коли огірки зберігають за кімнатної температури протягом 24 годин, а потім прибирають у холодильник на 12 годин.

Засолювання малосольних огірків із часником холодним способом – хрумтять уже в каструлі

Які інгредієнти знадобляться:

  • огірки (приблизно однакового розміру, до 10 см завдовжки) – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • часник – 1-3 часточки (за смаком);
  • кріп (свіжа зелень, сухе насіння або парасольки);
  • листя чорної смородини, вишні, хрону – що є.

Найпростіший і зрозуміліший рецепт:

  1. Розсіл можна приготувати кількома способами. Перший – висипати сіль у холодну воду, довести до кипіння, помішуючи, остудити. Другий – розчинити сіль у кип’яченій та вже охолодженій воді.
  2. Усі продукти добре помити. На дно каструлі відповідного об’єму або трилітрової банки покласти 1/2 частину кропу та листя всіх видів. Туди ж порізати очищений часник.
  3. Обрізати краї огірків і помістити в каструлю.
  4. Тепер вилити розсіл. Бажано його процідити через сито або марлю, тому що в солі можуть бути дрібні камінці та інше сміття.
  5. Верхній шар – друга частина зелені. Накрити ємність тонким кухонним рушником і залишити на 5-8 годин прямо на кухні. Потім закрити кришкою та сховати в холодне місце ще на добу. У міру просолювання огірочки ставатимуть ще смачнішими, насиченішими, ароматнішими.

Рецепт з часником та соєвим соусом

Цей рецепт дуже незвичайний, цікавий та смачний. Нам знадобиться рівно доба, щоб огірочки приготувалися, і їх можна буде подавати на стіл.

  • огірки – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • соєвий соус – 2 столові ложки
  • яблучний оцет – 50 мл
  • гострий стручковий перець – 0,5 шт
  • рослинна олія – ​​2 столові ложки
  • сіль – 4 столові ложки
  • цукор – 3,5 столових ложки
  • вода – 800 мл
  1. Промийте овочі і наріжте на 4 частини|частки|, не розрізаючи до кінчика близько 2 см.
  2. Перекладіть їх у посуд і додайте сіль. Перемішайте їх руками та залиште на 40 хвилин, щоб вони добре просолилися зовні та всередині та дали сік.
  3. У холодну воду додайте 2 столові ложки солі, весь цукор та оцет. Розмішайте до повного розчинення.
  4. Розріжте зубчики часнику на дві половинки.
  5. Поріжте гострий перець на кільця. Використовуйте не дуже гострий овоч, інакше готове засолювання буде дуже гостре. І це буде складно. Краще беріть частину перцю без насіння або заберіть насіння самі. Вони містять основну гіркоту.
  6. Злийте сік, що накопичився, з огірків. Нам це більше не потрібне. Разом з ним піде вся зайва сіль.
  7. На сковороді потрібно нагріти олію та додати туди кільця гострого перцю. Як тільки олія нагрілася – плиту вимикайте.
  8. Залийте гарячою олією огірочки і добре перемішайте. Намагайтеся робити це обережно, щоби не зламати нашу красу.
  9. Влийте соєвий соус, додайте часник. І знову обережно заважайте.
  10. Огірки залийте змішаним розсолом. Залишіть для засолювання при кімнатній температурі. Перемішуйте вміст протягом кількох разів.
  11. Через добу хрумка закуска з соєвим соусом буде готова. Ви можете спробувати, їсти і насолоджуватися!

Малосольні огірки в томатній заливці

Фактично всі рецепти, які ми запропонували, можуть бути поєднані з нашими нинішніми героями помідорами. Але ви повинні розуміти, що помідорам потрібно трохи більше часу для засолювання.

Ми не хочемо повторювати ті рецепти, але з додаванням помідорів. Тому ми готуватимемо огірки не з цілими помідорами, а з перекрученими, тобто з томатним соком.

У мене вже є рецепт із приготуванням огірків у томатному соку. Завжди чудова заготівля на зиму! І чому б не скористатися швидшим методом, щоб не чекати на зиму, коли ми можемо відкрити священну банку, а пробувати вже через день після приготування цю смачну закуску?!

Тож почнемо. У вас має вийде дуже смачна заготівля!

  • огірки – 1,5 кг
  • томатний сік – 1,5 літра
  • часник – 6 зубчиків
  • кріп згорток
  • естрагон – 2 гілки
  • сіль – 3 столові ложки
  1. У вас, певно, немає томатного соку, тому зробимо його самі. Для цього промийте помідори та перекрутіть їх у м’ясорубці або подрібніть блендером. Як бачимо, нам знадобиться 1,5 літра соку. Перекручуємо, вимірюємо необхідний об’єм і, наливаємо сік у каструлю, поки залишаємо убік.
  2. Вимийте огірки та обріжте кінці з двох сторін. Ви можете залишити їх цілими, а ви можете розрізати на дві половини.
  3. Чистимо і нарізаємо часник на вузькі скибочки. Кріп рвемо на дві-три частини. А якщо стебла великі, ви можете порізати на дрібні частини. Щоб було зручно класти у каструлю.
  4. Поставимо каструлю із томатним соком на вогонь і доводимо до кипіння. Посипаємо сіллю та перемішуємо.
  5. Поки сік закипає, викладаємо в іншу каструлю шари трави, часнику та огірків.
  6. Заливаємо вміст киплячим соком і залишаємо засолюватися протягом 10 – 12 годин, поки він не охолоне.
  7. Після відведеного часу їх можна пробувати. Зберігайте те, що не доїли у холодильнику. Але ще через 12 годин наше хрумке задоволення набуває величезної сили і смаку. І закуска буде ще солодшою ​​і смачнішою.

Це зовсім простий рецепт, переважно, як і всі інші. Замолосолити улюблений овоч дуже просто. Головне не зменшувати або не додавати сіль, а решта це все ваші варіації.

Так що не соромтеся пробувати, експериментувати, додавати і хрустіть собі на здоров’я.

Мариновані огірки в каструлі без оцту

Огірки, приготовані за цим рецептом, на смак схожі на мариновані в бочці, але без оцту. Їх можна їсти вже через 3 дні, а за бажання можна закатати закуски в банках на зиму. Засолювати найкраще невеликі та свіжі плоди.

  • огірки – 1 кг;
  • спеції – кріп, листя або корінь хрону, листя вишні та спеції за смаком;
  • гострий перець – маленький стручок;
  • чорний перець горошок – кілька горошин;
  • вода – 1 літр;
  • сіль – 50 гр.
  1. Замочіть огірки на 2 години у холодній воді, потім добре промийте.
  2. Вимийте зелень і покладіть на дно посуду.
  3. Наріжте перець на шматочки і покладіть поверх зелені.
  4. Розчиніть сіль у холодній воді.
  5. Щільно покладіть огірки в каструлю із зеленню, залийте прохолодним розсолом і поставте під прес.

Через 3 дні огірки можна подавати на стіл або закочувати в банки на зиму. Для цього потрібно:

  1. Злити розсіл із огірків, прокип’ятити;
  2. Викинути зелень, вимийте та помістіть огірки в стерильні банки (ємність 1 літр) із горошинами перцю;
  3. Залити киплячим маринадом;
  4. Стерилізувати заготівлю протягом 10 хвилин та закатати.

Також рекомендуємо приготувати смачні соління в банці без оцту.

Малосольні огірки з яблуками

Додавання яблук до традиційного рецепту надасть огіркам легкого десертного смаку.

  • огірки – 1 кг;
  • кріп;
  • листя смородини;
  • яблука – 3 штуки
  • столова ложка солі.
  1. З огірками потрібно поводитися так само, як в останньому рецепті, а саме: мити, обрізати та вимочувати.
  2. Покладіть половину вимитої зелені на дно вибраного посуду. Потім покладіть плоди.
  3. Після цього йде шар з рештою зеленню і яблуками, нарізаними скибочками. Все це заливають розсолом з окропу і солі і закривають кришкою. Після того, як заготівля охолола, прибрати в холодильник на добу.

Порада! Не бійтеся експериментів. Додавання меду або інших спецій та прянощів допоможе змінити смак ваших заготовок.

Огірки, приготовані за цим рецептом, можна подавати на стіл наступного дня.

Малосольні огірки – рецепт швидкого приготування в гарячому розсолі

Огірочки за цим рецептом можуть бути готові вже за 6-8 годин. Але є кілька важливих умов: по-перше, вони мають бути невеликими за розміром. Якщо ж у вас великі плоди, то зробіть кілька проколів вилкою або глибокі поздовжні надрізи. По-друге, вода повинна бути не просто гарячою, а щойно закипілою. Але все-таки, більш ароматні та з яскравим малосольним смаком, плоди виходять через добу. Отже, якщо терпіння вистачає, дочекайтеся належного терміну і приступайте до трапези.

Візьмемо для рецепту:

З розрахунку на 3 літрову каструлю:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Кріп, петрушка – 60 гр
  • Часник – 2-3 зубки
  • Перець горошком запашний та чорний – по 5 шт.
  • Вода 1,3 л
  • Сіль кам’яна – 2 ст.
  • Цукор 1 ч.л.

Приготування:

1. Найкраще перед засолюванням вимочити плоди протягом 2-3 годин, щоб вони стали пружними та хрусткими. Зрізати з двох сторін кінчики, так вони швидше просочуватимуться. Також потрібно підготувати пучок петрушки та кропу. Перебрати та ретельно промити, зрізавши товсті кінчики.

2. Не забудьте підготувати часник, який є обов’язковим інгредієнтом для засолювання. Зубки часнику поріжте на маленькі шматочки або платівки.

3. А тепер заповнимо каструлю інгредієнтами. На дно покладемо огірочки. Зверху покладемо гілочки кропу та петрушки. Внесемо горошини чорного та запашного перцю. Покладемо другий шар огірків та прикриємо їх травами.

4. Наступним етапом буде приготування гарячого розсолу. У каструлю з холодною водою внесемо 2 столові ложки великої солі та чайну ложечку цукру. Розмішаємо та закип’ятимо воду.

5. Гарячим розсолом заллємо каструлю так, щоб усі плоди та зелень були вкриті водою. Після цього прикриємо каструлю кришкою і залишимо на столі до охолодження. Коли вона охолоне, переставимо в холодильник.

6. Якщо ви зробили огірки увечері, то можна залишити їх на ніч, а вранці переставити в холодильник. Багато господинь стверджують, що вже на ранок вони просочуються. Але все ж таки краще почекати ще кілька годин, хоча б до обіду. Тоді вони будуть гострішими і дуже хрусткими. Смачного!

Ну що ж! Можна сказати, що рецепт дуже простий. Що ми зробили: вимочили огірки, склали їх у каструльку з часником і кропом, залили розсолом, що закипіло, і залишили мінімум, на 8 годин. А тут уже справа ваша! Хтось любить огірочки злегка просолені, а хтось воліє почекати цілу добу і їсти добре засолені, запашні, ароматні хрустки.

Малосольні огірки швидкого приготування в каструлі: 5 рецептів хрустких огірків

Тільки емальований посуд з неушкодженою емаллю має використовуватися для наполягання огірків. У жодному разі їх не можна солити в посуді з алюмінію, покритих цинковим залізом або сталлю, оскільки ці матеріали (особливо страшний алюміній) окислюються, що призводить до потрапляння шкідливих речовин у плоди.

Малосоли – досить проста страва, яка не вимагає великих здібностей, складного набору продуктів і тривалого часу приготування, але в той же час вона може стати прикрасою будь-якого столу. Їх можна приготувати у сухому вигляді у пакетику, тобто заливати розсолом не потрібно.

Малосольні огірки у каструлі. Традиційний рецепт

Часто домогосподарки вважають за краще вибирати холодний метод засолювання. І це має явні переваги, наприклад, такі огірки мають яскравий аромат і хрумтять так само, як і свіжі. Так, і корисних речовин у них зберігається значно більше, ніж при гарячому приготуванні.

Ці огірки є чудовою заміною непотрібним чіпсам та крекерам, які шкідливі для дорослих, особливо для здоров’я дітей. Тому обов’язково спробуйте цей рецепт – ви не пошкодуєте!

  • Огірки – 1 кг.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – маленька головка.
  • Велика сіль – 2 столові ложки.
  • Вода – 500 мл.

Солоні огірки слід готувати лише у посуді з дюралюмінію з кришкою. Ніякого іншого посуду.

А для того, щоб закуска була готова в найкоротші терміни, краще вибирати маленькі за розміром плоди. Якщо ви використовуєте великі огірки, краще розрізати їх на дві половини.

  1. Промити огірки під струменем води. Обов’язково зріжте попки і розділіть огірки на частини, якщо це потрібно.
  2. Налийте воду в каструлю, додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте до повного розчинення.
  3. Покладіть кріп та огірки у підсолену воду. Додати часник, що розрізає кожен зубчик на дві половинки. За бажання можна додати інші спеції – чорний перець (горошок) або коріандр.
  4. Встановіть зверху прес. Для цього беруть тарілку, занурюють у воду, і зверху можна покласти щось важке, наприклад, глечик із водою. Не знімаючи прес, помістіть каструлю в холодильник на день.
  5. Через 24 години ви можете спробувати. Якщо виявиться, що огірки недостатньо солоні, їх можна потримати в розсолі ще 6-12 годин.

Малосольні огірки в цій каструлі не змінюють колір, мають приголомшливий смак та запах. Ця страва може стати гідним доповненням до якогось святкового столу або звичайного обіду.

Domblago

Як засолити огірки в каструлі, банці або відрі в холодній воді.

Настав час рясного плодоношення огірків. Чесно сказати, ні я, ні мої домочадці особливої ​​любові до солоних огірків не відчуваємо, тому я, як правило, огірочки марину – це точно прямо з банки з’їдається під чисту.
Але якщо огірків занадто багато, а возитися з маринадом немає часу чи бажання, то просто засолюю їх нашвидкуруч прямо в каструлі, відрі чи банку, і вибір ємності залежить від кількості огірків.

Такий спосіб не вимагає особливих зусиль, огірочки виходять малосольними, хрусткими та ароматними. За кілька днів їх можна їсти, відразу виймаючи з розсолу. Через три дні можна закатати і прибрати на зберігання, причому і сам процес закочення напрочуд простий, не вимагає варіння розсолу та інших проблем.

Як посолити огірки в каструлі в холодній воді, рецепт, як зазвичай, з фото

Насамперед огірочки потрібно замочити в холодній воді на пару годин. Потім ретельно вимити та розсортувати за розміром. Дрібні та красиві я відкладаю для приготування маринованих огірків. Ті, що більше підуть на заготівлю малосольних огірків у каструлі.

Тепер потрібно підготувати відповідну ємність, як я вже писала вище, її вибір залежить від кількості огірків: можна взяти цебро з харчового пластику, скляну банку об’ємом три, п’ять або десять літрів, або звичайну емальовану каструлю. Стерилізувати обрану ємність потреби немає, досить ретельно промити її.

На дно обраної ємності покладіть добре промите листя хрону та парасольки кропу по дві-три штуки; приблизно по десять листків чорної смородини та вишні; якщо є, додайте гілку естрагону; не забудьте про голівку часнику. Часник можна не очищати і не розбирати на зубки, досить добре відмити від землі, зрізати кореневу частину і верхівку, а потім розрізати поперек на дві частини.

У такій кількості зелень зазвичай беру на восьмилітрову каструлю. Якщо у вас трилітрова банка, то зменште кількість зелені наполовину.

Тепер потрібно наповнити ємність огірками, попередньо зрізавши в них кінчики з обох боків.

Ну, ось, півсправи зроблено. Тепер заливатимемо огірки розсолом. Але як засолити огірки в каструлі в холодній воді і не помилитися з кількістю води та солі? Дуже просто: у мене є великий мірний кухоль, я наливаю в нього літр холодної води, додаю дві столові ложки з невеликою гіркою великої, не йодованої кухонної солі, розмішую до повного розчинення і вливаю отриманий розсіл в ємність з огірками. І так роблю доти, поки огірки повністю не покриються солоною водою.

Огірки залили? Прекрасно, тепер накриємо їх листям хрону, потім важкою тарілочкою, щоб вони не спливали, накриваємо каструлю кришкою ось і все. Якщо листя хрону велике, я відокремлюю грубий черешок, отримуючи таким чином своєрідну «хрінову» ганчірочку.

Якщо у вас огірків небагато, і ви засолили тільки банку, то чиніть так само: покладіть на огірки листя хрону. Накрийте банку звичайною поліетиленовою кришкою або обмотайте щільною серветкою.

А далі є два варіанти розвитку подій.

Перший, банку або каструлю з огірками можна забрати в холодильник на нижню полицю. Таким чином просалюватимуться вони дещо довше, близько тижня, але при цьому і зберігати їх можна прямо в цій банці доти, поки все не з’їсте.

Якщо залишити ємність з огірками за кімнатної температури, то малосольні огірки в каструлі будуть придатні до їжі вже через день. Через три дні їх можна закатати в банки та прибрати на зберігання у льох чи підвал.

Як це зробити? Готовність до консервування малосольних огірків у каструлі можна визначити за кольором, він зміниться з яскравого смарагду до оливкового.

Не чекайте помутніння розсолу, а як тільки огірки змінять колір, покладіть їх щільно в гарячі стерильні банки, залийте окропом прямо з чайника.

Через п’ять хвилин злийте воду і залийте окропом знову.

Зачекайте ще хвилин п’ять-десять і залийте окропом втретє, відразу ж закатайте кришками прокип’яченими і, перевернувши до верху дном, укутайте рушником або ковдрою. Залишіть у такому положенні на добу, а потім перенесіть у підвал або льох.

У такому вигляді огірки можуть зберігатися більше двох років, зберігши при цьому смак та аромат огірків бочкового посолу. До речі, такі огірочки, якнайкраще підходять для приготування розсольника з перловкою. А якщо вони, раптом, трохи перекиснуть, то взагалі стануть ідеальним варіантом.

Ну, ось тепер ви знаєте, як засолити огірки в каструлі в холодній воді.

Бажаю вам творчого підходу до зимових заготовок та приємного апетиту!

Поділитися на соц. мережах

Це також цікаво:

  • Простий рецепт домашнього вина з яблук у домашніх умовах
  • Як приготувати рідкі органічні добрива для городу.
  • Печиво горіхи зі згущеним молоком. Старий рецепт з фото
  • 14 серпня свято – православний Медовий спас
  • 19 серпня Яблучний врятував. Історія свята та традиції
  • Лосьйон для обличчя в домашніх умовах. Три простих…

Швидкі мариновані огірки

Огірки гарячого посолу – це закуска, яка ідеально підходить для картопляних страв. Смак цих огірків ніжний з особливим відтінком, а гаряча вода допомагає розкрити аромат трав та спецій, які використовуються у цьому звичайному рецепті.

  • Маленькі огірки – 1 кг
  • Часник – одна головка
  • Мелений перець
  • кріп
  • Хріновий лист
  • Цукор – десертна ложка
  • Велика сіль – 2 столові ложки
  • Лавровий лист
  • Чорний перець – 6 горошин
  • Вода – один літр

Каструля повинна бути чистою та сухою, а кількість трав та спецій можна змінити на свій смак.

  1. Покладіть половину всіх трав та спецій на дно посуду.
  2. Огірки обрізаються з обох боків, що допоможе їм просолитися ще швидше, а також викладаються на дно каструлі. Зверху потрібно покласти лавровий лист та горошок чорного перцю.
  3. Додайте трави і спеції, що залишилися. При маринуванні підходять огірки, спеції та зелень. При маринуванні підходять огірки, спеції та зелень.
  4. В іншій каструлі закип’ятіть воду, розчиніть у ній весь цукор і сіль і вилийте цю воду в каструлю з огірками.
  5. Ось і все, тепер це лише питання очікування. Вам потрібно почекати 12 годин за кімнатної температури, і солоні огірки будуть готові. Найкраще готувати закуску ввечері, щоб уранці все було готове.

Рецепт найсмачніших хрустких огірків у каструлі

Щоб приготувати хрусткі огірочки в каструлі ми використовуємо ті інгредієнти, які сприяють кращому аромату і пружності закуски.

З цим головним чином впорається хрін. Його властивості допомагають овочам придбати незвичайну пікантну хрустинку. Навіть якщо хтось поруч з вами похрумтить таким огірком, ви неодмінно попросите його поділитися. Адже встояти справді неможливо!

У справі хрускоту головне не переборщити із часником. Його надлишок може трохи підм’якшити структуру овочів, забираючи заповітну крихтість.

  1. 1 кілограм свіжозірваних огірків;
  2. 1 листок хрону;
  3. 1 середній корінь хрону;
  4. 3 великі зубчики часнику;
  5. гілочки кропу;
  6. 2 столові ложки солі великого помелу;
  7. 1 чайна ложка цукрового піску;
  8. 1 л води.

Огірочки промити та видалити попки. Одним із основних факторів дзвінкого хрускоту є правильний підбір овочів. Вони мають бути, бажано, щойно зірваними з грядки, як я вже уточнювала у списку інгредієнтів. Якщо такої можливості немає, їх краще ніч потримати в холодній воді.

У каструлю викласти нарізаний шматочками хрін, половину заготовленого кропу і пів листа хрону. Часник нарізати шматочками і відправити на дно посуду.

Зверху рівно розкласти огірочки і застелити інгредієнтами, що залишилися, частину яких ми поклали знизу.

Воду закип’ятити і розвести в ній сіль і цукровий пісок. Не чекаючи остигання, залити розчином каструлю з огірками. На цьому етап приготування закінчено. Настає хвилюючий момент очікування.

Каструльку залиште до остигання на столі, а потім приберіть у холод на ніч. Якщо огірочки дуже маленькі, вони будуть готові раніше.

Найсмачніші хрусткі огірочки готові та вимагають негайної дегустації. Аромат ви можете відчути, ледве прочинивши кришку. А смак перевершить усі очікування.

Традиційний рецепт хрумких малосольних огірків гарячим способом

Весь секрет особливого смаку огірків слабосолених полягає в бездоганно приготовленому розсолі. А точніше співвідношення води, солі, цукру та спецій, які потрібно додати.

Тут ви познайомитеся з рецептом, після якого завжди виходить дуже гостра, апетитна та ароматна закуска. Ну, найголовніше, це хрускіт, який, безумовно, манить у малосольних огірках.

  • найсвіжіші огірки – 2 кг
  • листя хрону – 4 шт
  • листя смородини
  • велика не йодована сіль – 4 столові ложки
  • цукор – 2 столові ложки
  • часник – 6-7 зубчиків
  • сушений або свіжий кріп – 3-4 стебла
  • перець горошок – 5-6 шт
  • перець запашний – 2-3 шт
  • лавровий лист – 2 шт
  • перець чилі – 2 шт
  • вода – 2 л
  1. Що ми робимо насамперед? Всі продукти природно готуємо заздалегідь, щоб вони були відразу під рукою.
  2. Відразу добре промиємо огірки та обріжемо кінчики.
  3. Листя хрону промиваємо під струменем води та сушимо. Робимо те саме з листям смородини.
  4. Чистимо часник.
  5. Як ви, напевно, вже зрозуміли, ми взяли сушений кріп, бо ми не мали свіжого. Але він не гірший, а в деяких випадках навіть кращий. Якщо у вас свіжа зелень, її також потрібно вимити і злегка висушити.
  6. На цьому кроці частину роботи завершено, і ми можемо сміливо перейти до соління огірків.

Класичні малосольні огірки холодним розсолом

Малосольні огірки холодним розсолом – перевірений класичний варіант приготування. Такі огірки виходять неймовірно привабливими, апетитними та хрусткими. Спробуйте і вам неодмінно захочеться повторити!

Порції: 8

Час приготування: 15 хв.

Інгредієнти:

Процес приготування:

Порада: Щоб не пересолити огірки, на другий день краще дістати їх і перекласти на тарілку. У розсіл, що залишився, можна також підкласти ще кілька огірків.

Добові малосольні огірки у мінеральній воді холодним способом

За цим рецептом огірки готуються швидко, просто, а головне, вони хрумтять. Якщо вам подобається дуже солоні, ви можете додати більше (літерально на чайну ложку) солі.

  • корнішони – 1 кг
  • сильногазована мінеральна вода – 1 л
  • сіль – 3 столові ложки
  • часник – 3 зубчики;
  • пучок кропу (якщо є парасольки, краще додати).
  1. Розділіть ідеально вимитий кріп на дві однакові частини, мені подобається рвати його ще кілька частин. Потім покладіть половину зелені на дно емальованого посуду.
  2. Почистіть часник, наріжте зубчики на дрібні шматочки і додайте половину нарізаного до кропу.
  3. Ретельно промийте огірочки, обріжте кінчики та розкладіть на підготовлену підкладку.
  4. Додайте інші компоненти.
  5. Приготуйте розсіл: влийте мінеральну воду з пляшки в окрему миску, одразу додайте всю сіль і розмішайте до повного розчинення.
  6. Залийте трави та спеції розсолом, накрити кришкою і поставити в холодильник приблизно на 24 години.

Ви можете замолосолити огірки в мінеральній воді з різною зеленню. Деякі домогосподарки додають лавровий лист, мелений перець, петрушку. Особливо сміливі любителі ароматних кавказьких трав беруть базилік, стебла селери, естрагон.

Є й інша технологія, коли огірки зберігають за кімнатної температури протягом 24 годин, а потім прибирають у холодильник на 12 годин.

Різані малосольні огірочки

Порізані огірки просолюються набагато швидше, особливо якщо з них зняти шкірку. Цей спосіб ще називають “сухим”, оскільки в рецепті не використовується вода, а плоди готуються у власному соку.

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг;
  • Часник – 1 головка;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Оцет – 3 ст. л.;
  • Рослинна олія нерафінована – 4 ст. л.;
  • Спеції за бажанням.

Процес приготування:

  1. Підготувати чисту каструлю з кришкою або поліетиленовий пакет (щільний).
  2. Огірки вимити, обрізати кінчики. Можна очистити шкірку – так плоди вийдуть ніжнішими, але не буде того самого хрускоту.
  3. Нарізати можна по-різному, це гарантує швидке просолювання. Для звичайного вживання краще різати вздовж на четвертинки або кружальцями впоперек, можна стругати овочечисткою довгі тонкі платівки, які підійдуть для бутербродів, салатів або інших закусок. Чим дрібнішими будуть нарізані огірки, тим більше соку вони пустять.
  4. Часник почистити, нарізати дрібно.
  5. Кріп помити, обсушити, дрібно покришити. Можна додати 1-2 цілих парасольки старого кропу разом із стеблом.
  6. Викласти в посуд огірки, часник, кріп, засипати сіль, додати оцет та олію.
  7. Як спеції можна додати до смаку в заготівлю пластівці паприки, суміш мелених перців, запашний перець горошком або коріандр.
  8. Закрити каструлю кришкою (або щільно зав’язати пакет), енергійно потрясти (огірки, олія, оцет та прянощі перемішуються для кращого результату).
  9. Відправити огірки в холодильник на кілька годин. Вже за 15 хв. закуска набуде легкого малосольного смаку.

Рецепт з часником та соєвим соусом

Цей рецепт дуже незвичайний, цікавий та смачний. Нам знадобиться рівно доба, щоб огірочки приготувалися, і їх можна буде подавати на стіл.

  • огірки – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • соєвий соус – 2 столові ложки
  • яблучний оцет – 50 мл
  • гострий стручковий перець – 0,5 шт
  • рослинна олія – ​​2 столові ложки
  • сіль – 4 столові ложки
  • цукор – 3,5 столових ложки
  • вода – 800 мл
  1. Промийте овочі і наріжте на 4 частини|частки|, не розрізаючи до кінчика близько 2 см.
  2. Перекладіть їх у посуд і додайте сіль. Перемішайте їх руками та залиште на 40 хвилин, щоб вони добре просолилися зовні та всередині та дали сік.
  3. У холодну воду додайте 2 столові ложки солі, весь цукор та оцет. Розмішайте до повного розчинення.
  4. Розріжте зубчики часнику на дві половинки.
  5. Поріжте гострий перець на кільця. Використовуйте не дуже гострий овоч, інакше готове засолювання буде дуже гостре. І це буде складно. Краще беріть частину перцю без насіння або заберіть насіння самі. Вони містять основну гіркоту.
  6. Злийте сік, що накопичився, з огірків. Нам це більше не потрібне. Разом з ним піде вся зайва сіль.
  7. На сковороді потрібно нагріти олію та додати туди кільця гострого перцю. Як тільки олія нагрілася – плиту вимикайте.
  8. Залийте гарячою олією огірочки і добре перемішайте. Намагайтеся робити це обережно, щоби не зламати нашу красу.
  9. Влийте соєвий соус, додайте часник. І знову обережно заважайте.
  10. Огірки залийте змішаним розсолом. Залишіть для засолювання при кімнатній температурі. Перемішуйте вміст протягом кількох разів.
  11. Через добу хрумка закуска з соєвим соусом буде готова. Ви можете спробувати, їсти і насолоджуватися!

Малосольні огірки в томатній заливці

Фактично всі рецепти, які ми запропонували, можуть бути поєднані з нашими нинішніми героями помідорами. Але ви повинні розуміти, що помідорам потрібно трохи більше часу для засолювання.

Ми не хочемо повторювати ті рецепти, але з додаванням помідорів. Тому ми готуватимемо огірки не з цілими помідорами, а з перекрученими, тобто з томатним соком.

У мене вже є рецепт із приготуванням огірків у томатному соку. Завжди чудова заготівля на зиму! І чому б не скористатися швидшим методом, щоб не чекати на зиму, коли ми можемо відкрити священну банку, а пробувати вже через день після приготування цю смачну закуску?!

Тож почнемо. У вас має вийде дуже смачна заготівля!

  • огірки – 1,5 кг
  • томатний сік – 1,5 літра
  • часник – 6 зубчиків
  • кріп згорток
  • естрагон – 2 гілки
  • сіль – 3 столові ложки
  1. У вас, певно, немає томатного соку, тому зробимо його самі. Для цього промийте помідори та перекрутіть їх у м’ясорубці або подрібніть блендером. Як бачимо, нам знадобиться 1,5 літра соку. Перекручуємо, вимірюємо необхідний об’єм і, наливаємо сік у каструлю, поки залишаємо убік.
  2. Вимийте огірки та обріжте кінці з двох сторін. Ви можете залишити їх цілими, а ви можете розрізати на дві половини.
  3. Чистимо і нарізаємо часник на вузькі скибочки. Кріп рвемо на дві-три частини. А якщо стебла великі, ви можете порізати на дрібні частини. Щоб було зручно класти у каструлю.
  4. Поставимо каструлю із томатним соком на вогонь і доводимо до кипіння. Посипаємо сіллю та перемішуємо.
  5. Поки сік закипає, викладаємо в іншу каструлю шари трави, часнику та огірків.
  6. Заливаємо вміст киплячим соком і залишаємо засолюватися протягом 10 – 12 годин, поки він не охолоне.
  7. Після відведеного часу їх можна пробувати. Зберігайте те, що не доїли у холодильнику. Але ще через 12 годин наше хрумке задоволення набуває величезної сили і смаку. І закуска буде ще солодшою ​​і смачнішою.

Це зовсім простий рецепт, переважно, як і всі інші. Замолосолити улюблений овоч дуже просто. Головне не зменшувати або не додавати сіль, а решта це все ваші варіації.

Так що не соромтеся пробувати, експериментувати, додавати і хрустіть собі на здоров’я.

Мариновані огірки в каструлі без оцту

Огірки, приготовані за цим рецептом, на смак схожі на мариновані в бочці, але без оцту. Їх можна їсти вже через 3 дні, а за бажання можна закатати закуски в банках на зиму. Засолювати найкраще невеликі та свіжі плоди.

  • огірки – 1 кг;
  • спеції – кріп, листя або корінь хрону, листя вишні та спеції за смаком;
  • гострий перець – маленький стручок;
  • чорний перець горошок – кілька горошин;
  • вода – 1 літр;
  • сіль – 50 гр.
  1. Замочіть огірки на 2 години у холодній воді, потім добре промийте.
  2. Вимийте зелень і покладіть на дно посуду.
  3. Наріжте перець на шматочки і покладіть поверх зелені.
  4. Розчиніть сіль у холодній воді.
  5. Щільно покладіть огірки в каструлю із зеленню, залийте прохолодним розсолом і поставте під прес.

Через 3 дні огірки можна подавати на стіл або закочувати в банки на зиму. Для цього потрібно:

  1. Злити розсіл із огірків, прокип’ятити;
  2. Викинути зелень, вимийте та помістіть огірки в стерильні банки (ємність 1 літр) із горошинами перцю;
  3. Залити киплячим маринадом;
  4. Стерилізувати заготівлю протягом 10 хвилин та закатати.

Також рекомендуємо приготувати смачні соління в банці без оцту.

Малосольні огірки з яблуками

Додавання яблук до традиційного рецепту надасть огіркам легкого десертного смаку.

  • огірки – 1 кг;
  • кріп;
  • листя смородини;
  • яблука – 3 штуки
  • столова ложка солі.
  1. З огірками потрібно поводитися так само, як в останньому рецепті, а саме: мити, обрізати та вимочувати.
  2. Покладіть половину вимитої зелені на дно вибраного посуду. Потім покладіть плоди.
  3. Після цього йде шар з рештою зеленню і яблуками, нарізаними скибочками. Все це заливають розсолом з окропу і солі і закривають кришкою. Після того, як заготівля охолола, прибрати в холодильник на добу.

Порада! Не бійтеся експериментів. Додавання меду або інших спецій та прянощів допоможе змінити смак ваших заготовок.

Огірки, приготовані за цим рецептом, можна подавати на стіл наступного дня.

Малосольні огірки – рецепт швидкого приготування в гарячому розсолі

Огірочки за цим рецептом можуть бути готові вже за 6-8 годин. Але є кілька важливих умов: по-перше, вони мають бути невеликими за розміром. Якщо ж у вас великі плоди, то зробіть кілька проколів вилкою або глибокі поздовжні надрізи. По-друге, вода повинна бути не просто гарячою, а щойно закипілою. Але все-таки, більш ароматні та з яскравим малосольним смаком, плоди виходять через добу. Отже, якщо терпіння вистачає, дочекайтеся належного терміну і приступайте до трапези.

Візьмемо для рецепту:

З розрахунку на 3 літрову каструлю:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Кріп, петрушка – 60 гр
  • Часник – 2-3 зубки
  • Перець горошком запашний та чорний – по 5 шт.
  • Вода 1,3 л
  • Сіль кам’яна – 2 ст.
  • Цукор 1 ч.л.

Приготування:

1. Найкраще перед засолюванням вимочити плоди протягом 2-3 годин, щоб вони стали пружними та хрусткими. Зрізати з двох сторін кінчики, так вони швидше просочуватимуться. Також потрібно підготувати пучок петрушки та кропу. Перебрати та ретельно промити, зрізавши товсті кінчики.

2. Не забудьте підготувати часник, який є обов’язковим інгредієнтом для засолювання. Зубки часнику поріжте на маленькі шматочки або платівки.

3. А тепер заповнимо каструлю інгредієнтами. На дно покладемо огірочки. Зверху покладемо гілочки кропу та петрушки. Внесемо горошини чорного та запашного перцю. Покладемо другий шар огірків та прикриємо їх травами.

4. Наступним етапом буде приготування гарячого розсолу. У каструлю з холодною водою внесемо 2 столові ложки великої солі та чайну ложечку цукру. Розмішаємо та закип’ятимо воду.

5. Гарячим розсолом заллємо каструлю так, щоб усі плоди та зелень були вкриті водою. Після цього прикриємо каструлю кришкою і залишимо на столі до охолодження. Коли вона охолоне, переставимо в холодильник.

6. Якщо ви зробили огірочки ввечері, можна залишити їх у ніч, а вранці переставити в холодильник. Багато господинь стверджують, що вже на ранок вони просочуються. Але все ж таки краще почекати ще кілька годин, хоча б до обіду. Тоді вони будуть гострішими і дуже хрусткими. Смачного!

Ну що ж! Можна сказати, що рецепт дуже простий. Що ми зробили: вимочили огірки, склали їх у каструльку з часником і кропом, залили розсолом, що закипіло, і залишили мінімум, на 8 годин. А тут уже справа ваша! Хтось любить огірочки злегка просолені, а хтось воліє почекати цілу добу і їсти добре засолені, запашні, ароматні хрустки.

Про автора

admin administrator