екстра №2 – тонкі пластівці меншого розміру, варяться 5-10 хвилин; екстра №3 – тонкі й найменші, варяться лише 2-5 хвилин; геркулес – товсті великі пластівці, оброблені паром і тому менш корисні; варяться близько 20 хвилин; пелюсткові – товсті пластівці, на смак ніжніші за геркулес; варяться близько 10 хвилин.
На дві порції візьміть 100 грамів пластівців та 200 мілілітрів води. Доведіть воду до кипіння, закиньте пластівці та помішуйте вінчиком, не збиваючи, до приготування – 9-10 хвилин. Перекладіть кашу в плоский лоток та акуратно (ложкою чи виделкою) зробіть її більш рихлою, щоб не злилася грудкою.
Цільнозернові вівсяні пластівці — 10-12 хв. Вівсяні пластівці — 5-7 хв. Вівсянка швидкого приготування — 2-5 хв. Варити таку кашу не обов'язково, можна просто залити окропом або гарячим молоком та зачекати кілька хвилин.
На стандартну порцію пластівців (50 г) зазвичай береться 200-250 мл води або молока.
На 100 грамів пластівців беріть 200 мілілітрів води. Доведіть воду до кипіння та покладіть туди пластівці. Пластівці важливо засипати саме в гарячу воду, щоб вони готувалися рівномірно. Кашу потрібно варити не довше ніж десять хвилин, щоб пластівці були пружними.
Рецепти приготування. Вівсяна каша на воді «Проста» Вівсяна каша з сухофруктами. Геркулесова каша в мультиварці. Вівсянка, запечений у духовій шафі. Вівсянка в мікрохвильовці. Шкода вівсяної каші на воді. Вівсяна каша на воді і схуднення. Висновок. Рецепти приготування. Вівсяна …
Про автора