Яке вершкове масло треба купувати

Авторadmin

Яке вершкове масло треба купувати

Експерт рекомендує віддати перевагу вершковому маслу 72 або 82%. Краще купувати продукт відомих виробників, які зарекомендували себе на ринку, уникайте невідомі фірми, а при покупці масла на вагу просіть упаковку, щоб подивитися склад і номер ГОСТу. Раніше дієтолог Ольга Безугла розповіла про цілющу силу вітаміну Е.

Як перевірити вершкове масло у воді – легкий тест з окропом Перевірка в гарячій воді – одна з найефективніших. Якісне масло повинно повністю розчинятися в ній, фарбуючи в молочний колір. Зверніть увагу: масло має розчинитися без будь-якого осаду і, тим більше, "пластівців". Їхня наявність – дуже поганий сигнал.

Йод дозволить з'ясувати, чи є в складі дешевапальмова олія. Додайте йод до розчиненої в гарячій воді олії і стежте за реакцією. Натуральний продукт не вступить в реакцію, а за кілька годин від йоду не залишиться і сліду. Якщо ж розчин набув бурого відтінку – швидше за все перед вами фальсифікат.

Як зберігати вершкове масло Термін зберігання масла в морозильній камері залежить від типу масла. Несолоне масло досить добре зберігається протягом чотирьох-шести місяців, солоне може зберігатися до року.

Ідеальний склад масла — молоко та вершки. Колір якісного масла має бути молочним, кремовим. Не надто білим та не яскраво-жовтим. Якісне масло кришиться під час нарізання.

В склянку налийте окропу, а потім опустіть туди шматочок масла. Якщо воно натуральне, то буде повільно розчинятися, а вода набуватиме молочного кольору. Водночас жировий прошарок не підніметься на поверхню. А ось спред одразу вспливе, не забарвлюючи рідину.





Для виготовлення вершкового масла є ДСТУ 4399:2005, який обов’язково має бути вказаний на етикетці. Крім ДСТУ, на етикетці вершкового масла мають бути такі позначення: 1. Назва продукту із зазначенням процентного вмісту жиру 2. Номінальна маса вершкового масла 3. Товарний знак …

Про автора

admin administrator