Якою водою промивати макарони гарячий чи холодний

Авторadmin

Якою водою промивати макарони гарячий чи холодний

Як варити макарони, щоб вони не злипались і не розвалювались: дієві поради

Здавалося б, що приготування макаронів – це одне з найпростіших завдань. Проте, у багатьох людей виникають проблеми з такою стравою. Вироби розварюються і склеюються.

Тому редакція FoodOboz розповість, як правильно зварити макарони, щоб вони були смачними.

Для того, щоб макарони були розсипчастими і не злипалися під час приготування, їх потрібно варити у каструлі з товстим дном і широкими стінками.

Також варто наливати трохи більше зазначеної порції води – 1 л на 100 г макаронів.

Для вдалого смаку потрібно використовувати сіль та вершкове масло.

Покрокова інструкція приготування макаронів:

1. Воду налити в каструлю, довести до кипіння.

2. Всипати щіпку солі.

3. В киплячу воду покласти макарони. Після повторного закипання трохи зменшити вогонь.

4. Не потрібно накривати каструлю кришкою, щоб не википіла вода.

5. До закипання макарони потрібно декілька разів добре перемішати.

6. Після закипання дрібні макарони потрібно варити 6 хвилини, великі – 8-9 хвилин.

7. Готові макарони потрібно відкинути на друшляк, промити тепловою водою з під крану.

8. Не варто промивати вироби холодною водою, адже через перепад температури вони можуть злипнутись.

9. Далі потрібно покласти макарони в каструлю, додати шматочок м’якого вершкового масла і добре перемішати вироби, щоб масло рівномірно їх покрило.

10. Розігріті макарони будуть не дуже смачними, тому варто готувати таку порцію, яку можна з’їсти одразу.

Чи потрібно промивати макарони після варіння, щоб вони не позлипалися

Як стверджують експерти промивати зварені макарони холодною водою ні в якому разі не можна. Від цього вони втратять свій смак.Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони та стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме.

В яких випадках можна промивати макарони

Промивати макарони рекомендують у випадках:

  • Коли ви не плануєте негайно подавати їх на стіл. Перекладаючи гарячі спагеті або ріжки одразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт, оскільки він буде продовжувати готуватись під впливом власної температури. Звичайно, це не означає, що потрібно залишати пасту під струменем води надовго.
  • Якщо макарони призначені для приготування салату, їх також можна сполоснути під водою Завдяки цьому макарони збережуть свою еластичність.

Щоб макарони не злипалися, головне – їх правильно зварити

Виявляється, чи позлипаються макарони, чи ні, залежить від того, як їх готувати.

Як правильно варити макарони

Щоб макарони не злипалися, потрібно:

  • Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці. Пшеницю таких сортів називають durum.
  • Варити макарони у правильній пропорції. А саме: на 1 літр води брати 100 г макаронів та 10 г солі.
  • Варити макарони у великій каструлі. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менший шанс на злипання.
  • Не ламати макарони на частини перед тим, як кидати в каструлю. У окропі будь-яка довга паста піде під воду вже за пів хвилини. Поламати макарони можна у разі, якщо це потрібно для певного рецепта.
  • Щоб макарони не позлипалися, дуже важливо закидати їх варитися тільки в киплячу воду. Після додавання макаронних виробів у каструлю вода припинить кипіти. Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю, вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні дві хвилини.
  • Варіть макарони на кілька хвилин менше часу, ніж написано на упаковуванні. Якщо варити стільки, як написано, здебільшого вони переваряться.
  • Різні види пасти готуються різний час. Чим тонші і менші, тим швидше, і навпаки. Щоб перевірити готовність, скуштуйте одну з макаронин під час варіння. Готова під час надкушування повинна залишатися пружною, з твердою серцевиною в середині.
  • Не промивати після приготування. Замість цього просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю. Додайте кілька столових ложок оливкової, соняшникової олії чи вершкового масла і ретельно перемішайте.
  • Подавати макарони треба одразу — гарячими, наступного дня вони будуть вже не такими смачними.

Читайте також:

Промивайте лише у двох випадках: як правильно варити макарони, щоб не злиплися

Від цього вони втратять свій смак, пишуть експерти.

Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони та стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме, кажуть фахівці.

Промивати макарони рекомендують, якщо:

– ви не плануєте негайно подавати їх на стіл;

Перекладаючи гарячі спагеті або ріжки одразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт. Він буде продовжувати готуватись під впливом власної температури. Однак це не означає, що потрібно залишати пасту під струменем води надовго.

– макарони призначені для приготування салату;

Їх також можна сполоснути під водою. Завдяки цьому макарони збережуть свою еластичність.

Як правильно варити макарони

Позлипаються макарони чи ні, залежить від того, як їх готувати. Щоб макарони не злипалися, головне – їх правильно зварити

Як саме:

1. Варити макарони у правильній пропорції: на 1 л води брати 100 г макаронів та 10 г солі.

2. Подавати макарони треба одразу, наступного дня вони будуть вже не такими смачними.

3. Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці. Пшеницю таких сортів називають durum.

4. Варити макарони у великій каструлі. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менший шанс на злипання.

5. Варіть макарони на кілька хвилин менше часу, ніж написано на упаковуванні. Якщо варити стільки, як написано, здебільшого вони переваряться.

6. Не ламати макарони на частини перед тим, як кидати в каструлю. У окропі будь-яка довга паста піде під воду вже за пів хвилини. Поламати макарони можна у разі, якщо це потрібно для певного рецепта.

7. Різні види пасти готуються різний час. Чим тонші і менші, тим швидше, і навпаки. Щоб перевірити готовність, скуштуйте одну з макаронин під час варіння. Готова під час надкушування повинна залишатися пружною, з твердою серцевиною в середині.

8. Не промивати після приготування. Замість цього просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю. Додайте кілька столових ложок оливкової, соняшникової олії чи вершкового масла і ретельно перемішайте.

9. Щоб макарони не позлипалися, важливо закидати їх варитися тільки в киплячу воду. Після цього вода припинить кипіти. Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю, вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні 2 хв.

Ризик підхопити застуду взимку зростає на 80% у дітей та дорослих. Тому в холодний сезон особливо важливо підтримувати імунітет на належному рівні.

Для зміцнення імунітету необхідно переглянути свій раціон і надати перевагу кориснішим продуктам.

Про автора

admin administrator