Огірки помідор кукурудза капуста

Авторadmin

Огірки помідор кукурудза капуста

Салат із синьої капусти з кукурудзою

Простий у приготуванні, але яскравий та соковитий салат із червонокачанної капусти з консервованою кукурудзою – це вітамінна знахідка для господинь. Готується він з овочів, без додавання майонезу, тому підійде навіть для вегетаріанців.

Інгредієнти

Червона капуста 300 г
Свіжі огірки 1 шт (150 г)
Помідор 1 шт
Консервована кукурудза 1/2 банки
Сік лимона 1 ст. л.
Рослинна олія 2 ст. л.
Сіль 1/2 ч. л.
Кріп для прикрашання

Приготування

300 г червонокачанної капусти, вирізавши качан, нарізаємо соломкою.

Перекладаємо нашатковану капусту в миску і, додавши 1/2 ч. ложки солі, розминаємо її руками до м’якості. Коли капуста пустила сік, вона готова для використання в салаті.

Помідор миємо й, видаливши його плодоніжку, нарізаємо соломкою.

Огірок вагою 150 г, помивши, також подрібнюємо соломкою.

Усі нарізані інгредієнти перекладаємо в салатник, додавши консервовану кукурудзу з 1/2 банки.

Як заправку для салату ми використовуємо 1 ст. ложку лимонного соку та 2 ст. ложки олії. Вливаємо їх у вміст салатника й змішуємо.

Ось такий низькокалорійний салат із синьої капусти з кукурудзою вийшов. Залишилося перекласти його в тарілку для подачі й прикрасити. Для декорування ми використовуємо декілька гілочок свіжого кропу. Смачного!

Салат з огірків і помідорів на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків і помідорів – відмінний варіант заготовки на зиму. Ці овочі поєднуються практично з будь-якими городніми культурами, тому такий салат можна урізноманітнити, додавши капусту, перець, часник, цибуля, баклажани, морква і т. д. Є варіанти заготовки із застосуванням стерилізації і без неї, можна приготувати салат, змішавши інгредієнти або уклавши їх шарами. У будь-якому випадку взимку такий салат буде дуже до речі.

Салат з огірків і помідорів на зиму без стерилізації

Салат по цьому рецепту не потребує стерилізації, оскільки овочі варяться до розкладання в банки. Процес варіння не довгий, так що огірки і помідори залишаються майже як свіжі, не розвалюються, і завдяки консервантам – оцту, солі і цукру – довго зберігаються.

Час приготування: 50-60 хвилин.

Кількість – 2 літри.

Інгредієнти

  • Огірок 600 гр.
  • Помідор 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Перець болгарський 1 шт.
  • 2 ч. л. сіль
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ч. л.

Процес приготування:

  • Підібрати підходящу посуд для подальшої варіння салату. Нарізати огірки на частини – полукружиями, четвертинками або інакше.
  • Помідори розрізати на невеликі шматочки і викласти до огірків. Слідом за ними відправити порізаний кубиками болгарський перець.
  • Зубчики часнику розрізати на кілька частин і висипати в каструлю. Цибулю, порізану півкільцями, також викласти до овочів.
  • Овочеве асорті змішати з зазначеним об’ємом цукру, солі, рослинної олії і оцту. Перемішати компоненти і дати постояти приблизно годину, поки виділиться сік.
  • Через годину, поставити каструлю з овочами на плиту. Зробити середній вогонь і варити масу після закипання близько 15 хвилин. За цей час кілька разів овочі перемішати. Перевірити на готовність цибуля, так як він вариться довше інших продуктів. Якщо він досить м’який, вимкнути вогонь.
  • Заздалегідь простерилізувати потрібного обсягу банки і кришки до них. У суху тару викласти салат і надійно закрутити кришками. У перевернутому стані дати банкам охолонути і поставити на зберігання.

Салат з огірків, капусти, помідорів на зиму – 8 найсмачніших рецептів з фото покроково

Якщо приготували салат на зиму з огірків, капусти і помідорів хоч раз, будете готувати кожен рік. Відмовитися від такого корисного овочевого частування складно, та й нема чого. Простіше урізноманітнити його різними варіантами приготування. Ми пропонуємо тільки перевірені та найсмачніші рецепти.

Салат з огірків, капусти, помідорів «Пальчики оближеш»

Час готування – 1 годину.

Такий салат стане ідеальним та універсальним доповненням до будь-якого гарніру і м’ясної страви. Завдяки своєму складу він виходить супер вітамінним, так що його дуже до речі вживати в холодну пору. Готується він швидко і просто, тому сміливо беріться за справу.

Інгредієнти

  • Помідор 1.5 кг
  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Перець болгарський ½ кг
  • Огірок ½ кг
  • Морква ½ кг
  • Цибуля ріпчаста ½ кг
  • Олія рослинна 125 мл.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Оцет столовий 9% 75 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль 45 гр.
  • Перець чорний горошок 5 шт.

Процес приготування:

  • Для початку помиємо всі овочі. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, у помідорів з огірками обрізаємо хвостики, морква з цибулею очищаємо. З капусти, знімаємо погані листи і дрібно шаткуємо її. Можете скористатися спеціальною теркою. Морква з огірками нарізаємо кружечками. Помідори нарізаємо великими шматочками. Цибулю подрібнюємо у вигляді четвертинок кілець. Перець нарізаємо соломкою. Беремо велику каструлю і наливаємо туди половину рослинного масла. Викладаємо шарами моркву, капусту, огірки, перець і помідори. Зверху заливаємо другу частину масла.
  • Ставимо каструлю на середній вогонь і варимо до закипання. Після цього додаємо до овочів сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і після цього заливаємо оцет. Накриваємо кришкою і варимо ще 5 хвилин.
  • В чисті простерилізовані банки розкладаємо наш салат таким чином, щоб овочі рівномірно розподілилися з соком.
  • На дно чистої каструлі вистилаємо тканину і ставимо туди баночки з салатом. Прикриваємо стерильними кришками. Заливаємо каструлю гарячою водою так, щоб вода доходила до горловини банок, ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 5-10 хвилин, залежно від обсягу ємностей.
  • Після цього банки акуратно дістаємо і закручуємо або закриваємо під ключ кришками. Перевертаємо і вкриваємо ковдрою. Даємо постояти близько 3 годин. Після цього перевертаємо тому й даємо охолонути при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці.

Про автора

admin administrator